Κοινωνία

Πότε ανοίγουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο 2021

Πότε ανοίγουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο 2021
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σε σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας αναφέρεται: «Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, αναφορικά με την έναρξη της νέας σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς 2021-2022 και ύστερα από σχετική εισήγηση της Επιτροπής Ειδικών, ανακοινώνει πως τα σχολεία θα ανοίξουν, σε όλη τη χώρα, τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου».

Όπως προβλέπεται λόγω της αύξησης των κρουσμάτων η επιστροφή των παιδιών στο σχολείο συνοδεύεται από τα μέτρα πρόληψης και προστασίας από τον κορονοϊό.

Αυτά είναι, εν πολλοίς, τα μέτρα εκείνα που ίσχυσαν και όταν άνοιξαν τα σχολεία τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Στόχος να μην κλείνουν τάξεις με το πρώτο κρούσμα κορονοϊού καθώς, σύμφωνα με τη Νίκη Κεραμέως πέρσι έκλειναν τμήματα με το πρώτο κρούσμα.

Συγκεκριμένα η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική στους εσωτερικούς και τους εξωτερικούς χώρους, προκειμένου να προστατευθούν μαθητές, δάσκαλοι, καθηγητές και διοικητικό προσωπικό ενώ θα πρέπει τα σχολεία να είναι «εξοπλισμένα» με αντισηπτικά.

Ακόμη, προβλέπεται ο σχολαστικός καθαρισμός και αερισμός των σχολικών αιθουσών προκειμένου να υπάρχει το απαιτούμενο φρένο στην μετάδοση του κορονοϊού.

Για λόγους αποφυγής της διασποράς του ιού τονίζονται τα ακόλουθα:

Υπό το φόβο της εξάπλωσης του κορονοϊού και της μετάλλαξης Δέλτα, η επιστροφή των δασκάλων και των καθηγητών στις τάξεις προβλέπει την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή εργαστηριακού τεστ.

Διαφορετικά, δεν θα είναι δυνατή η είσοδός τους στα σχολεία, ενώ θα επιβάλλεται αναστολή καθηκόντων και δεν θα καταβάλλονται οι αποδοχές.

Αυτό σημαίνει πρακτικά πως οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να προσέρχονται στην εργασία τους με πιστοποιητικό εμβολιασμού, βεβαίωση παρελθούσας νόσησης από κορονοϊό (τελευταίου εξαμήνου) ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ, το οποίο θα πρέπει να πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα με ευθύνη του εργαζομένου.

Οι ίδιοι κανονισμοί θα ισχύσουν και για το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους φοιτητές στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Επιπλέον, οι μαθητές θα προσέρχονται στη σχολική μονάδα με πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω) ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου) ή δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού τεστ, το οποίο θα πραγματοποιείται επίσης δύο φορές την εβδομάδα.

Τέλος, το Υπουργείο Παιδείας παροτρύνει «τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας που δεν έχουν εμβολιαστεί, να σπεύσουν να αξιοποιήσουν αυτή την ασπίδα προστασίας από τον κορονοϊό, πριν από την έναρξη της νέας σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X