Κοινωνία

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Ούτε τις κεταμίνες ξέρω, ούτε τίποτα» – Τι είπε στην απολογία της

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Ούτε τις κεταμίνες ξέρω, ούτε τίποτα» – Τι είπε στην απολογία της
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίστηκε τη Δευτέρα (8/1/2024) στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου με την απολογία της σχετικά με τον θάνατο της κόρης της, Τζωρτζίνας, κατά την οποία η κατηγορουμένη υποστήριξε πως «δεν έχει καμία σχέση» με όσα της αποδίδονται από το κατηγορητήριο ούτε γνωρίζει τις κεταμίνες, όπως είπε.

Συγκεκριμένα, η Ρούλα Πισπιρίγκου άφησε αιχμές τόσο για τον επικεφαλής της ΜΕΘ του νοσοκομείου του Ρίου, Ανδρέα Ηλιάδη, όσο για τον διευθυντή του Παιδιοκαρδιολογικού Τμήματος του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, Ιωάννη Παπαγιάννη, αλλά και για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που βρίσκονταν μέσα στον θάλαμο, όταν υπέστη ανακοπή η Τζωρτζίνα.

Όπως επεσήμανε η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οικογένεια δεν πέρασε μαζί την εορταστική περίοδο, πριν από τον θάνατο της Τζωρτζίνας, γιατί ο Μάνος Δασκαλάκης είχε νοσήσει με κορονοϊό. Μάλιστα, η ίδια είπε: «Κάθε στιγμή των παιδιών μας, του παιδιού μας, ήταν για εμένα το πιο ιερό πράγμα, που θα μπορούσε να συμβεί. Επειδή είχε συμβεί αυτό με τα άλλα δύο παιδιά, θεωρούσα ότι δεν έπρεπε να χάνεις ένα δευτερόλεπτο μαζί τους. Είχα εκνευριστεί με τον Μάνο, θεωρούσα ότι θα έπρεπε να έρθει έστω για ένα δευτερόλεπτο να πει “χρόνια πολλά”, “καλή χρονιά”. Από τη στιγμή που έχεις παιδιά, για εμένα όλα μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα».

Αναφορικά με τη μαγνητική που είχε κάνει η μικρή Τζωρτζίνα, η Ρούλα Πισπιρίγκου δήλωσε: «Μετά τη μαγνητική, ο Ηλιάδης βγήκε έξω και μου είπε ότι η Τζωρτζίνα δεν έχει πολλή ζωή. Μου είπε “σταματήστε τις λογοθεραπείες, τις φυσικοθεραπείες, το παιδί δεν έχει προσδόκιμο ζωής”. Μου είπε πως η Τζωρτζίνα είχε επιδείνωση. Εδώ, στην αίθουσα, προς τιμήν της το είπε μόνο μία γιατρός. Του είπα “τι μπορούμε να κάνουμε;” Μου είπε “τίποτα”. Μου είπε πως ο εγκέφαλος της καίει περισσότερες λάμπες».

«Δεν ξέρω ούτε τις κεταμίνες ούτε τίποτα»

Πάντως, η Ρούλα Πισπιρίγκου ισχυρίστηκε πως την ημέρα που κατέληξε η μικρή Τζωρτζίνα, η ίδια ενημέρωσε τους γιατρούς και τους νοσηλευτές για το επεισόδιο και ήταν κατηγορηματική ότι δεν έχει καμία σχέση με τον θάνατο του παιδιού της. Ακόμα, η κατηγορούμενη είπε: «Έκλαιγε ο Μάνος στα πόδια της. Τη σήκωσα πάνω μου και τη ρώτησα “γιατί με άφησε μόνη μου”; Της έλεγα “Τζωρτζίνα μου γιατί και εσύ;”. Ορκίστηκα εκείνη την ώρα ότι θα βρω τι έπαθε. Ορκίστηκα εκείνη την ώρα ότι θα το βρω τι έχει γίνει. Εγώ δεν έχω καμία σχέση. Ούτε τις κεταμίνες ξέρω, ούτε τίποτα. Είναι πιο τίμιο να παραδεχτείς ένα λάθος παρά να φτιάχνεις ιστορίες. Δεν άκουσα από κανέναν γιατρό ή από νοσηλευτή ένα “ίσως”. Όλοι τους κατηγορηματικοί. Ούτε ένα “ίσως”. Πολλή υπερβολή. Πόσο άλλο;».

Σχετικά με τα βίντεο που είχε τραβήξει η Ρούλα Πισπιρίγκου για τα επεισόδια της μικρής Τζωρτζίνας, η κατηγορούμενη είπε: «Αυτό το βίντεο μού είχε ζητήσει ο ίδιος ο Ηλιάδης να το τραβήξω. Μου έλεγε “θα μου δείχνεις το μόνιτορ και το παιδί”. Πώς το τράβηξα, δεν ξέρω, φαίνονται τα χέρια μου που τρέμουν. Ήμουν σε φάση τρέλας, δεν ήξερα τι συμβαίνει. Ήθελα να μας δώσουν σωστή διάγνωση για να πάμε σπίτι. Δεν ήξερα πότε πρέπει να σταματήσω. […] Κάποια στιγμή ταράχτηκε και ο γιατρός. Τον ακούω και λέει “έχετε καλέσει τη ΜΕΘ” και ζήτησε εργαλεία διασωλήνωσης. Εκεί σταμάτησα το βίντεο, διότι συνειδητοποίησα ότι είχε γίνει επικίνδυνο. Είπαν ότι θα φύγει θα πάει Αθήνα».

«Κάπου να σταματήσει και το θράσος»

Ακόμα, σε άλλο σημείο της απολογίας της, η Ρούλα Πισπιρίγκου ανέφερε: «Ήταν η δεύτερη φορά που το ζούσα, στην Αθήνα να ανεβαίνουμε τρεις και να κατεβαίνουμε δύο. Ήταν η δεύτερη φορά που δεν είχα κάτι στο χέρι όταν γυρνούσα. Στη Μαλένα μάς έλεγαν για χημειοθεραπείες, μετά το μωρό, μετά αυτό με την Τζωρτζίνα, η ανακοπή, επανέρχεται και γυρνάνε όλα τούμπα. Δεν μπορώ να διανοηθώ αυτό που έχει γίνει. Τους άκουσα εδώ όλους, δεν μπορώ το ψέμα, έχω πρόβλημα με αυτό το πράγμα, όσοι με γνωρίζουν, το ξέρουν. Μπορώ οτιδήποτε άλλο παρά να φτιάξεις μια ιστορία. Για να έρθεις εδώ και να πουν οι δημοσιογράφοι “ο ήρωας”. Πλέον είμαι πολύ καχύποπτη. Αυτό που παρατήρησα ότι ο μόνος που παρευρέθηκε εδώ με συνήγορο και επικοινωνιολόγο απλά για να καταθέσει και έπαιρνε εντολές απέξω και τον είχαν σε μία γωνία, ήταν ο κ. Ηλιάδης. Επίσης, όταν κατέθεταν οι δύο νοσοκόμες της ΜΕΘ, τις ακολουθούσε κ. Τζιούβας. Ποιος λόγος να έρθει εδώ, για συμπαράσταση; Ήταν όλοι μία γροθιά και όταν ήρθα εγώ με αστυνομικούς, μου έκανε τσιχλόφουσκες και μου έδειχνε ότι φοράω βραχιολάκια και εγώ αντέδρασα και του είπα πρόσεχε “μη φοράς εσύ σε λίγο”. Κάπου να σταματήσει και το θράσος…».

«Έχω ακούσει 40 εκδοχές για κεταμίνη»

Όσον αφορά στην κεταμίνη και στη νεκροψία της Τζωρτζίνας, η Ρούλα Πισπιρίγκου υποστήριξε: «Δεν το καταλαβαίνω αυτό το πράγμα, για ποιο λόγο; Εάν ήταν κεταμίνη, και η κυρία Τσιόλα θα την έβρισκε. Έχω φτάσει στο σημείο να αμφισβητώ τα πάντα. Υπάρχει κεταμίνη; Δεν υπάρχει; Πόση είναι; Είναι μπουκαλάκια; Είναι σκόνη; Όταν ζητήσαμε πως καταγράφονται τα φάρμακα και είπαν πως η κεταμίνη είναι σε άλλο χώρο, αλλά ούτε το ρουκορόνιο έγραψαν πουθενά. Τι να πιστέψεις; Ποιος λέει ψέματα; Ο ιατροδικαστής; Ο κ. Ράικος; Που του ζητάμε χαρτιά και έφερε μισά. Είπε πως άρχισε να ψάχνει ροκουρόνιο από κανάλια. Ήθελα να σηκωθώ πάνω και να του πω με ποιο δικαίωμα πήρες εσύ το αίμα του παιδιού. Έχω ακούσει 40 εκδοχές για κεταμίνη».

Πάντως, η Ρούλα Πισπιρίγκου είπε πως «δεν έχει πιστέψει ότι η Τζωρτζίνα δεν ζει μέχρι και τώρα» και πρόσθεσε: «Επειδή η μάνα ήταν με παιδί της, αυτό φάνηκε ύποπτο. Έβγαιναν ψυχολόγοι, ιατροδικαστές, πρώην αστυνομικοί και από την άλλη έβγαινε ο κ. Ηλιάδης και έλεγε φύλακας άγγελος εγώ είμαι, η φωνή της Τζωρτζίνας, από πού και ως πού, η φωνή της Τζωρτζίνας είναι οι γονείς της. Εάν δεν έχει κάτι να φοβηθείς από πού έως πού θέλεις να δείξεις το προφίλ του καλού, του φιλάσπλαχνου και να λες εδώ αυτά και απέξω βουρκωμένος να μου πιάνεις το χέρι και να μου λες Ρούλα μου, υπομονή… Δεν μπορώ να καταλάβω».

Η Ρούλα Πισπιρίγκου ανέφερε ότι δεχόταν απειλές πριν από τη σύλληψή της στην Πάτρα και τόνισε: «Περνάγανε από το σπίτι και πετάγανε πράγματα. Από ένα σημείο και μετά δεν μπορούσα να κυκλοφορήσω έξω. Στο Μάνο είχε δημιουργηθεί πρόβλημα στη δουλειά». Ακόμα, η ίδια κατέθεσε στο δικαστήριο και μήνυμα που της έστειλε η ηθοποιός της σειράς του MEGA, «Ναυάγιο», Γιολάντα Μπαλαούρα. στο οποίο της έγραφε: «Άντε κρεμάσου σιχαμένη, να ξεβρωμίσει ο τόπος!».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X