Κοινωνία

Στην Ευελπίδων ο 49χρονος συλληφθείς για την “Κλοπή του Αιώνα” από την Πινακοθήκη

Στην Ευελπίδων ο 49χρονος συλληφθείς για την “Κλοπή του Αιώνα” από την Πινακοθήκη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων οδηγήθηκε το πρωί της Τετάρτης ο 49χρονος συλληφθείς για την κλοπή των τριών πολύτιμων έργων τέχνης από την Εθνική Πινακοθήκη τον Ιανουάριο του 2012.

Περίπου στις 11:00, ο συλληφθείς που έχει ομολογήσει την κλοπή των πινάκων, οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα Εκτελέσεως Ποινών, ενώ εν συνεχεία οδηγείται ενώπιον του ανακριτή όπου και ενδέχεται να ζητήσει προθεσμία για την απολογία του, ώστε να μπορέσει ο δικηγόρος του, Σάκης Κεχαγιόγλου, να μελετήσει τον φάκελο της υπόθεση και να προετοιμάσει την υπερασπιστική γραμμή.

Ο άνδρας είναι αντιμέτωπος με την κατηγορία της διακεκριμένης κλοπής, που είναι κακουργηματικού χαρακτήρα.

Κατά την ομολογία τους στους αστυνομικούς, ο 49χρονος που είναι ελαιοχρωματιστής και οικοδόμος στο επάγγελμα ισχυρίστηκε πως έκλεψε τους πίνακες καθώς έχει πάθος με την τέχνη και τους ήθελε για προσωπική χρήση.

Ωστόσο, οι αστυνομικοί φαίνεται πως αμφισβητούν τα όσα λέει καθώς είχε πραγματοποιήσει ορισμένα ύποπτα ταξίδια στο εξωτερικό και ειδικότερα στην Ολλανδία και τη Μεγάλη Βρετανία όπου «ανθεί» το παράνομο εμπόριο κλεμμένων έργων τέχνης από όλο τον κόσμο.

Το ότι είχε κρύψει τους πίνακες στο ρέμα στην Κερατέα δημιουργεί, επίσης, πολλά ερωτήματα στις Αρχές καθώς πιστεύεται πως εάν τους ήθελε για προσωπική χρήση δεν θα τους έκρυβε κατά αυτόν τον τρόπο.

«Είναι ένας λάτρης της τέχνης, δεν είναι συλλέκτης, ήθελε να πάρει αυτά τα έργα για να τα απολαμβάνει ο ίδιος» επεσήμανε ο δικηγόρος του.

Ο κ. Κεχαγιόγλου, μιλώντας στο MEGA, διέψευσε πως αναζητούσε Άραβες αγοραστές ενώ τόνισε πως έδρασε μόνος του, δεν είχε συνεργούς. Απαντώντας για το γιατί έκρυψε τους πίνακες στην Κερατέα εξήγησε πως «θεώρησε ότι έχει στενέψει ο κλοιός. Όταν συνελήφθη, υπέδειξε πού ήταν κρυμμένοι».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X