Κοινωνία

Στις φυλακές υψίστης ασφαλείας Δομοκού ο Δημήτρης Κουφοντίνας

Στις φυλακές υψίστης ασφαλείας Δομοκού ο Δημήτρης Κουφοντίνας
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στον Δομοκό μεταφέρθηκε, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ο καταδικασμένος για συμμετοχή στις τρομοκρατικές πράξεις της «17Ν», Δημήτρης Κουφοντίνας.

Μία απόφαση που είχε ξεσηκώσει θύελλα πολιτικών αντιδράσεων, ενώ είχε έρθει σε συνέχεια των 6 αδειών που πήρε όντας κρατούμενος των φυλακών Κορυδαλλού. Ο Δημήτρης Κουφοντίνας έχει καταδικαστεί σε 11 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε 11 δολοφονίες, εκρήξεις, ληστείες και συμμετοχή στη «17Ν».

Η μεταγωγή του έγινε στο πλαίσιο του νέου νόμου που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή, με τον οποίο καταργήθηκε το δικαίωμα κράτησης των καταδικασμένων για τρομοκρατία στις αγροτικές φυλακές της χώρας. Στο ίδιο νομοσχέδιο, αλλαγές προβλέπονται και σε ό,τι αφορά τη διαδικασία μεταγωγής στο ψυχιατρείο του Κορυδαλλού, που εθεωρείτο κατά καιρούς προνομιακός χώρος έκτισης ποινής.

Σημειώνεται, τέλος, πως στις φυλακές Δομοκού, εκτίουν ποινές και τα καταδικασμένα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Για λόγους ασφαλείας θα προαυλίζονται διαφορετικές ώρες και σε διαφορετικούς χώρους.

Κορονοϊός: 85 νέοι θάνατοι και 505 διασωληνωμένοι – 526 νέα κρούσματα

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X