Κοινωνία

Προσφυγή Κουφοντίνα στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο για τη μεταγωγή του στις φυλακές Δομοκού

Προσφυγή Κουφοντίνα στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο για τη μεταγωγή του στις φυλακές Δομοκού
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας προσέφυγε στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο (ΑΕΔ) ενώ εκκρεμεί το αίτημά του για υφ’ όρων απόλυση από τις φυλακές, καθώς ο πολυισοβίτης έχει συμπληρώσει τα 19 χρόνια κάθειρξης από τις 5 Σεπτεμβρίου.

Όπως αναφέρει το lawandorder.gr, η προσφυγή του Κουφοντίνα έρχεται μετά τις αντίθετες αποφάσεις που εκδόθηκαν μεταξύ του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας και της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), σχετικά με την υπόθεση μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο Δημήτρης Κουφοντίνας, η άρνηση της ποινικής και διοικητικής Δικαιοσύνης να εκδώσουν απόφαση επί της ουσίας επί του αιτήματός του για το ζήτημα της μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού, συνιστά αρνησιδικία.

Επιπλέον, μιλά για παραβίαση του άρθρου 20 του Συντάγματος (παροχή έννομης προστασίας από τα δικαστήρια και δικαίωμα προηγούμενης ακροάσεως) και 25 (αρχή του κράτους δικαίου).

Επίσης, επικαλείται και παραβίαση των άρθρων 6 και 13 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) ενώ θεωρεί αρμόδια για την επίλυση του επίμαχου θέματος, τα Ποινικά Δικαστήρια.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X