Κοινωνία

Συγκλονίζει φίλος του 19χρονου Άλκη: «Μπαμπά, δεν μπόρεσα να τον σώσω»

Συγκλονίζει φίλος του 19χρονου Άλκη: «Μπαμπά, δεν μπόρεσα να τον σώσω»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Άνθρωποι κοντά στην παρέα του Άλκη, θύμα της τυφλής οπαδικής βίας στη Θεσσαλονίκη, περιέγραψαν στο voria.gr τις δραματικές στιγμές μετά την επίθεση που δέχτηκαν ο 19χρονος και οι φίλοι του τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης, στο Χαριλάου. «Μπαμπά, πήγαινε στον Άλκη, δεν μπόρεσα να τον σώσω», τα σπαρακτικά λόγια του τραυματισμένου φίλου του!

Το απόγευμα της Δευτέρας, ο Άλκης και η παρέα του βρίσκονταν σε καφετέρια στην πλατεία της Χαριλάου, «Σταμάτη Καραμανλή». Έφυγαν από εκεί και έκαναν βόλτες στην περιοχή. Στην οδό Γαζή, όπου έγινε η δολοφονία, δυο αμάξια σταμάτησαν μπροστά τους. Οι επιβαίνοντες τους ρώτησαν «τι ομάδα είναι».

Τα παιδιά, που σύμφωνα με πληροφορίες είχε τύχει ξανά στο παρελθόν να δεχθούν τέτοια ερώτηση από άτομα που «ψάχνονταν» για μία οπαδική αφορμή, απάντησαν πως είναι οπαδοί του Άρη. Κανείς τους δεν φορούσε διακριτικά της ομάδας. Στο άκουσμα της απάντησης, τα άτομα που επέβαιναν στα αυτοκίνητα κατέβηκαν και ξεκίνησαν να χτυπούν με μανία τους τρεις από τους πέντε της παρέας, καθώς οι δύο πρόλαβαν να διαφύγουν.

Το άτομο που έκοψε το νήμα της ζωής του Άλκη έφερε στο χέρι του το μαχαίρι τύπου καράμπιτ και μαχαίρωσε τον Άλκη, ενώ μαχαιριές δέχθηκαν και τα άλλα δύο παιδιά, ο Αγ. και ο Δ.

Μετά τη δολοφονική επίθεση, οι δράστες επιβιβάστηκαν ξανά στα αυτοκίνητα που είχαν αφήσει επί της οδού Πλαστήρα.

Ο Άλκης έχανε ακατάσχετα αίμα από τη μαχαιριά στον μηρό και τα χτυπήματα που δέχθηκε σε όλο το σώμα και κυρίως στο κεφάλι, ενώ ο ένας από τους φίλους του, ο Αγ., παρόλο που είχε δεχθεί επτά χτυπήματα από αιχμηρό αντικείμενο, που ευτυχώς ήταν επιφανειακά, προσπαθούσε να δει εάν είναι στη ζωή ο 19χρονος φίλος του.

Άμεσα στο σημείο, έφτασε ο πατέρας του Αγ. και πήγε πάνω από τον γιο του για να δει εάν είναι καλά. Τότε ο Αγ., με όση δύναμη του είχε απομείνει, είπε στον πατέρα του να τον αφήσει και ότι ο Άλκης πεθαίνει. «Άσε με εμένα, μπαμπά, πήγαινε στον Άλκη, δεν μπόρεσα να τον σώσω»…

Στο σημεία έφτασαν άμεσα τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Τα τρία παιδιά διεκομίσθησαν στο νοσοκομείο Παπανικολάου. Ο Άλκης δεν κατάφερε να αντέξει και κατέληξε, ενώ τα δύο άλλα παιδιά έφεραν τραύματα που όμως δεν ήταν επικίνδυνα για τη ζωή τους. Σήμερα πήραν εξιτήριο και επέστρεψαν στα σπίτια τους.

Όπως επισημαίνει το στενό περιβάλλον των φίλων του Άλκη, ο Αγ., παρότι δεν είχε χάσει τις αισθήσεις του, δεν θυμόταν την εξέλιξη των γεγονότων και σταδιακά του έρχονται όλο και περισσότερες εικόνες από τη μοιραία νύχτα. Έτσι, η μητέρα του Αγ., μη θέλοντας να αφήσει τα παιδιά να υποφέρουν αυτό το μαρτύριο μόνα τους -καθώς λόγω πανδημίας η πρόσβαση στα νοσοκομεία είναι περιορισμένη-, δεν αποκάλυψε ότι ο Άλκης πέθανε αλλά ανέφερε ότι βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική, ώστε να ταραχθούν όσο λιγότερο γίνεται.

Τα δυο παιδιά, όμως, έμαθαν την τραγική κατάληξη καθώς ενημερώθηκαν θεσμικά.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X