Κοινωνία

Συγκλονίζει ο πατέρας του νεογέννητου στο «Ιπποκράτειο» – «Γεννήθηκε χωρίς σφυγμό, ήταν να χάσουμε και τη μητέρα»

Συγκλονίζει ο πατέρας του νεογέννητου στο «Ιπποκράτειο» – «Γεννήθηκε χωρίς σφυγμό, ήταν να χάσουμε και τη μητέρα»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σε κρίσιμη κατάσταση και διασωληνωμένο στη ΜΕΘ νεογνών του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης εξακολουθεί να νοσηλεύεται το νεογέννητο βρέφος που μεταφέρθηκε επειγόντως από την Πτολεμαΐδα το μεσημέρι της Κυριακής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μωρό μεταφέρθηκε εσπευσμένα στη Θεσσαλονίκη αμέσως μετά τον τοκετό, αφού η μητέρα του που βρισκόταν στην 38η εβδομάδα κύησης είχε ρήξη πλακούντα και το αγοράκι υπέστη περιγεννητική ασφυξία.

Ο πατέρας περιγράφει στο thesstoday.gr την περιπέτεια που έζησε η μητέρα και το μωρό τονίζοντας πως παραλίγο θα πέθαιναν και οι δύο. Ο Πέτρος Κ., πατέρας του παιδιού διευκρίνισε σε δηλώσεις του ότι το παιδί γεννήθηκε αρχικά χωρίς σφυγμό: «Έγινε ανάνηψη στο Μποδοσάκειο. Ευχαριστώ τους γιατρούς για την έγκαιρη επέμβαση. Μετά έγινε διακομιδή, έφτασαν μέχρι το Κλειδί και στη συνέχεια ανέλαβε η Τροχαία. Ευχαριστώ την τροχαία και προσωπικά τον κ. Συμεωνίδη» επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον πατέρα του παιδιού, η σύζυγός του -που κινδύνευσε επίσης- πλέον νοσηλεύεται σε καλύτερη κατάσταση. «Η σύζυγος αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Μποδοσάκειο. Έκανε καισαρική, ευτυχώς δεν έχει επιπλοκές, γιατί έτσι όπως φτάσαμε ήταν να τους χάσουμε και τους δύο. Έγινε αποκόλληση, τρέχαμε και δεν φτάναμε», ανέφερε ο πατέρας του παιδιού.

Κατά τον ίδιο σημαντικό ρόλο έπαιξε η πλήρης στελέχωση του νοσοκομείου «Ευτυχώς είναι πλήρες το νοσοκομείο και ήμασταν τυχεροί, ήταν καθαρή τύχη παιδιά. Με σήκωσε η γυναίκα μου και μου είπε “έσπασαν τα νερά”. Τελικά ποια νερά, γεμάτο αίματα ήμασταν» συνέχισε και σημείωσε ότι: «Έγινε αποκόλληση πλακούντα, το παιδί χωρίς σφυγμούς γεννήθηκε. Έγινε ανάνηψη επιτυχώς και τώρα προχωράμε για παρακάτω. Το παιδί σώθηκε».

«Το παιδί μετά τις προσπάθειες των γιατρών ζει. Ακόμα δεν ξέρουμε αν έχει κάποιο πρόβλημα, περιμένουμε να μας πουν, έχουμε αυτή την αγωνία», δήλωσε ο πατέρας του παιδιού και ευχαρίστησε όλους εκείνους που συνέβαλαν στην ασφαλή μεταφορά του μωρού από την Πτολεμαΐδα στη Θεσσαλονίκη. «Ήταν μια επιχείρηση με τα λεπτά. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας να ήταν, πιο γρήγορα δεν θα έμπαινε. Ήταν φοβερή επιχείρηση» δήλωσε ο Πέτρος Κ..

Προκειμένου το παιδί να μεταφερθεί με ασφάλεια στο Ιπποκράτειο, στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση «γέφυρας ζωής», η οποία έγινε μέσα σε 24 λεπτά. Πολύτιμη ήταν η συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ., αφού τα περιπολικά άνοιγαν τον δρόμο για να γίνει όσο τον δυνατόν γρηγορότερα η διακομιδή του νεογέννητου με το ασθενοφόρο

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X