Κοινωνία

Τι λένε οι σεισμολόγοι για το σεισμό της Νότιας Εύβοιας-Ποιοι πρέπει να προσέχουν περισσότερο

Τι λένε οι σεισμολόγοι για το σεισμό της Νότιας Εύβοιας-Ποιοι πρέπει να προσέχουν περισσότερο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ενθαρρυντικά χαρακτήρισε τα στοιχεία σχετικά με τη σεισμική ακολουθία και το εάν το φαινόμενο οδηγείται σε ύφεση ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ευθύμης Λέκκας, μετά τον σεισμό που έγινε αισθητός στην Αθήνα το βράδυ της Τρίτης.

Ο Ευθύμης Λέκκας μιλώντας στο Κόκκινο 105,5 δήλωσε ότι ο σεισμός μεγέθους 4,9 ρίχτερ ήταν από την ίδια εστιακή θέση με τον πρωινό και ότι ο μετασεισμός περίπου 3 βαθμών ρίχτερ που ακολούθησε αποτελεί ενθαρρυντικό γεγονός το οποίο ενδέχεται να δείχνει ύφεση.

Ο Κώστας Παπαζάχος, μιλώντας στο kathimerini.gr, δήλωσε ότι ο σεισμός ήταν ισχυρός και το φαινόμενο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

«Δεν ξέρουμε αν υπάρχει κύριος σεισμός, έχουμε φαινόμενο σε πλήρη ακολουθία, σε πλήρη εξέλιξη. Πρέπει να είναι πολύ επιφυλακτικοί οι κάτοικοι με τα παλιά κτίρια. Η περιοχή μας είναι παντελώς άγνωστη», είπε και πρόσθεσε: «Είμαστε σε αναμονή και σκεπτικοί ως προς το τι θα δώσει η περιοχή».

Ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος δήλωσε στο kathimerini.gr ότι η δόνηση «προέρχεται από το ίδιο ρήγμα με το πρωί» κι ότι ο σεισμός ήταν «αρκετά ισχυρός, πιο αισθητός από το πρωί».

Ο Ακης Τσελέντης είπε ότι «μόλις είχαμε ένα λίγο μεγαλύτερο σεισμό (2 δέκατα του ρίχτερ μεγαλύτερο) μεγέθους 5.0,EΠIK:6 XΛM. NA TΩN ZAPAKΩN EYBOIAΣ δηλ, στον ίδιο σεισμογόνο χώρο.

»Με το νέο σεισμό αλλάζουν τα δεδομένα και πρέπει να περιμένουμε λίγο να δούμε την εξέλιξη. Όπως επανειλημμένα ανέφερα σήμερα πρέπει οι κάτοικοι να αποφεύγουν τα πέτρινα σπίτια.

»Ο τελευταίος σεισμός θα έχει τη δικιά του μετασεισμική ακολουθία.» ανέφερε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών.

Ακης Τσελέντης για σεισμό στις Αλκυονίδες: Εχω χάσει τον ύπνο μου

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X