Κοινωνία

Το κατώφλι του εισαγγελέα θα περάσει γνωστός ηθοποιός τις επόμενες ημέρες

Το κατώφλι του εισαγγελέα θα περάσει γνωστός ηθοποιός τις επόμενες ημέρες
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στον εισαγγελέα θα εμφανιστεί προσεχώς γνωστός ηθοποιός ο οποίος καταγγέλλεται από γυναίκες συναδέλφους του για σοβαρότατες πράξεις σεξουαλικής βίας σε βάρος τους.

Η σχετική έρευνα του εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλου με αφορμή τις καταγγελίες με πρωταγωνιστή τον ηθοποιό, βρίσκεται σε εξέλιξη καθώς αξιολογούνται τα ιδιαίτερα σοβαρά στοιχεία τα οποία προσκόμισε ο πρόεδρος του πειθαρχικού οργάνου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), Πασχάλης Τσαρούχας για τη συγκεκριμένη υπόθεση. 

Πολύωρη κατάθεση έδωσε σήμερα μία από τις καταγγέλλουσες. Η μάρτυρας, επίσης γνωστή ηθοποιός, ισχυρίζεται ότι ο εν λόγω ηθοποιός αποπειράθηκε να την βιάσει μέσα στο αυτοκίνητό του τον Αύγουστο του 2014.

Όπως κατέθεσε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, μετά από επαγγελματικό ραντεβού που είχε το μεσημέρι της 1ης Αυγούστου 2014, με τον ερευνώμενο, εκείνος είχε προσφερθεί να την γυρίσει στο σπίτι της με το αυτοκίνητό του.

Ωστός, δεν την πήγε σπίτι της, όπως υποστήριξε, αλλά σε απόμερο σημείο στο Παλαιό Ψυχικό όπου επιχείρησε να την βιάσει κλείνοντας τις ασφάλειες του αυτοκινήτου. 

Η έρευνα του κ. Σπυρόπουλου αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα προσκομιστεί από τον ΣΕΗ νέος φάκελος με καταγγελία κατά του ερευνώμενου καλλιτέχνη.

Εφόσον δεν υπάρξει νέο υλικό, ο Εισαγγελέας σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται την ερχόμενη εβδομάδα να αποστείλει στον ηθοποιό κλήση για ανωμοτί κατάθεση. Ο ηθοποιός θα κληθεί σε εξηγήσεις ως ύποπτος για μία πράξη βιασμού που φέρεται να τελέστηκε το 2008 και για δύο πράξεις απόπειρας βιασμού το 2010 και το 2014.

Ακολούθως και αφού μελετηθούν οι ισχυρισμοί του ηθοποιού, ο εισαγγελέας θα κρίνει αν θα προχωρήσει ή όχι στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του ηθοποιού για τις κακουργηματικού βαθμού κατηγορίες που του αποδίδουν οι τρεις καταγγέλουσες.

Αν ο καλλιτέχνης διωχθεί η υπόθεση θα ανατεθεί σε ανακριτή ενώπιον του οποίου ο κατηγορούμενος καλλιτέχνης θα κληθεί να απολογηθεί.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X