Show Biz

Βασίλης Καρράς: Πλήθος κόσμου από Ελλάδα και εξωτερικό για το τελευταίο αντίο

Βασίλης Καρράς: Πλήθος κόσμου από Ελλάδα και εξωτερικό για το τελευταίο αντίο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Βασίλης Καρράς: Το τελευταίο αντίο στον μεγάλο ερμηνευτή Βασίλη Καρρά θα πουν σήμερα συγγενείς, φίλοι αλλά και πλήθος κόσμου που έχει φτάσει και από το εξωτερικό. Η προσέλευση του κόσμου για τον ύστατο αποχαιρετισμό είναι τόσο μαζική, που το λαϊκό προσκύνημα χθες παρατάθηκε επί ώρες. Η συγκίνηση περίσσευε, ενώ το πλήθος με λουλούδια στα χέρια, χειροκροτούσε και τραγουδούσε αγαπημένα τραγούδια του λαϊκού βάρδου.

Ο Βασίλης Καρράς ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 70 ετών θα ταφεί το μεσημέρι σήμερα 27/12 στη γενέτειρά του, το Κοκκινοχώρι Καβάλας. Επιθυμία της οικογενείας του είναι αντί στεφάνων να στηριχθεί ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα».

Ενώ χθες μπουζούκια και ακορντεόν συνόδεψαν στην έξοδο από τον ιερό ναό της του Θεού Σοφίας το φέρετρο με τη σορό του μεγάλου τραγουδιστή Βασίλη Καρρά, η οποία τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα από νωρίς το πρωί της Τρίτης (26/12). Σήμερα η φιλαρμονική ορχήστρα  συνοδεύει τον λαϊκό καλλιτέχνη στην τελευταία του κατοικία.

Ο Βασίλης Καρράς -το πραγματικό όνομα του ήταν Βασίλειος Κεσογλίδης– υπήρξε ένας εξαιρετικά επιδραστικός καλλιτέχνης, ερμηνευτής μεγάλων επιτυχιών. Γεννήθηκε στο Κοκκινοχώρι Καβάλας στις 12 Νοεμβρίου 1953 και το 1969, στα δεκαέξι του χρόνια, έκανε την πρώτη του μουσική εμφάνιση στο νυχτερινό κέντρο «Πρόσφυγας» στον Εύοσμο της δυτικής Θεσσαλονίκης.

Έκανε τεράστιες επιτυχίες στο λαϊκό τραγούδι που υπηρέτησε, με δίσκους που έγιναν χρυσοί και πλατινένιοι, ενώ ιστορία άφησαν και ντουέτα που έκανε με πολλούς κορυφαίους τραγουδιστές. Παράλληλα ως συνθέτης και στιχουργός έγραψε τραγούδια για πολλούς τραγουδιστές του ελληνικού τραγουδιού. Ως μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία του καταγράφηκε ο δίσκος «Μ’ έχεις Κάνει Αλήτη» με πωλήσεις πάνω από 180.000 αντίτυπα, τους στίχους και μουσική του οποίου είχε αναλάβει ο Μιχάλης Ρακιντζής.

Με μπουζούκια, χειροκροτήματα και το «Νύχτα Ξελογιάστρα» το τελευταίο «αντίο»

Μόλις το φέρετρο με τη σορού του καλλιτέχνη εξήλθε από τον ιερό ναό, η ορχήστρα η οποία τον συνόδευε στις εμφανίσεις του έπαιξε κάποιες από τις επιτυχίες του, τα κομμάτια του, «Νύχτα ξελογιάστρα» και «Δεν πάω πουθενά» και το πλήθος καρτερικά περίμενε στο προαύλιο σιγοτραγουδήσε μαζί με τους μουσικούς.

Αμέσως μετά έπαιξαν κρητικές και ποντιακές λίρες, ενώ οι συγκεντρωμένοι ξεσπούσαν σε χειροκροτήματα και φώναζαν «Αθάνατος» και «Βασίλη ζεις για πάντα».



Ανατριχιαστικές στιγμές στο αντίο του Βασίλη Καρρά

Στον εξωτερικό χώρο του ναού εκτυλίχθηκαν συγκινητικές στιγμές, καθώς οι θαυμαστές του «θρυλικού» καλλιτέχνη τον αποχαιρέτησαν σιγοτραγουδόντας πολλές από τις επιτυχίες του, ενώ, όταν έφθασε η σορός του στον Ιερό Ναό, το πλήθος ξέσπασε σε χειροκροτήματα. «Σήκω να μας τραγουδήσεις, Βασίλη», «είσαι παντού», «αθάνατος», φώναζαν.

 

Η οικογένεια του λαϊκού τραγουδιστή που βρισκόταν μαζί του μέχρι τις τελευταίες στιγμές του, έφτασε αγκαλιασμένη στον ιερό ναό, με τη σύζυγο του, την κόρη του και τον αδερφό του να δίνουν δύναμη ο ένας στον άλλο

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X