Κοινωνία

Ζάκυνθος: Πατέρας άρπαξε το παιδί του από το νοσοκομείο – Κρατείται η νοσηλεύτρια

Ζάκυνθος: Πατέρας άρπαξε το παιδί του από το νοσοκομείο – Κρατείται η νοσηλεύτρια
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ζάκυνθος: Ένα σοβαρό περιστατικό που συνδέεται με αρπαγή ανηλίκου διαδραματίστηκε στο νοσοκομείο Ζακύνθου, όταν πατέρας άρπαξε διά της βίας το παιδί που βρισκόταν στο νοσοκομείο με εισαγγελική εντολή.

Μάλιστα νοσηλεύτρια του Νοσοκομείου Ζακύνθου βρίσκεται υπό κράτηση από το βράδυ της Δευτέρας (9/10) στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, γιατί δεν εμπόδισε, όπως ισχυρίζονται, τον πατέρα να πάρει διά της βίας το παιδί του από το νοσοκομείο.

«Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει», σχολιάζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος και εξηγεί: «Χθες βράδυ (9/10) ο πατέρας άρπαξε το ένα παιδί και εξαφανίσθηκε. Η αστυνομία συνέλαβε τη νοσηλεύτρια βάρδιας της παιδιατρικής κλινικής και κρατείται στο τμήμα. Έλεος. Προφανώς εξετάζεται εάν περάσει αυτόφωρο. Τι άλλο θα μας συμβεί. Υπάρχουν δεκάδες κλίνες φιλοξενίας παιδιών στις προνοιακές μονάδες κλειστές λόγω έλλειψης προσωπικού. Το χειμώνα θα αυξηθούν κατά πολύ τα παιδιά στα νοσοκομεία με εισαγγελική εντολή».

Σύμφωνα με στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ, περισσότερα από 70 παιδιά φιλοξενούνται στα νοσοκομεία όλης της χώρας με εισαγγελική εντολή, εξαιτίας της αναγκαστικής απομάκρυνσής τους από το ακατάλληλο γι’ αυτά οικογενειακό περιβάλλον. Τα περισσότερα δε βρίσκονται σε Παιδιατρικά Νοσοκομεία, καθώς δεν υπάρχουν ειδικές προνοιακές μονάδες.

«Η αρμόδια υπουργός κα Ζαχαράκη δεν καταδέχεται να μας ακούσει. Στην παιδιατρική κλινική φιλοξενούνται δυο παιδιά με εισαγγελική εντολή από 24 Αυγούστου. Γιατί; Τα παιδιά είναι καλά στην υγεία τους. Τα παιδιά αυτά βιώνουν το κακό οικογενειακό περιβάλλον και μετά την αναλγησία του κράτους φυλακισμένα σε ένα νοσοκομείο. Το νέο υπουργείο, η νέα υπουργός που βρίσκεται;» καταλήγει ο Μιχάλης Γιαννάκος.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X