Θέμα

SOS από Λινού για Astrazeneca και J&J! Νεκρή 39χρονη στην Κύπρο από θρόμβωση (video)

SOS από Λινού για Astrazeneca και J&J! Νεκρή 39χρονη στην Κύπρο από θρόμβωση (video)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού μίλησε στην τηλεόραση του OPEN για τη δραματική εξέλιξη με την 44χρονη στην Κρήτη που εμβολιάστηκε με AstraZeneca και παλεύει για τη ζωή της, τονίζοντας ότι είναι κάτι πάρα πολύ δύσκολο, που δεν μπορούμε να το δεχτούμε για έναν νέο άνθρωπο.

Λινού: 1 στις 50.000 οι πιθανότητες θρόμβωσης στις νεότερες γυναίκες!

«Η αλήθεια και το AstraZeneca και J&J έχουν ενοχοποιηθεί ευρέως και φαίνεται ότι πλήττουν τις νεότερες γυναίκες και γι αυτό θα έπρεπε να είχαν αποφευχθεί οι εμβολιασμοί σε γυναίκες κάτω των 50 ετών. Φαίνεται ότι στα άτομα άνω των 50 ετών η πιθανότητα να αναπτύξουν αυτό το σύνδρομο μετά από τον εμβολιασμό με ένα από τα δύο εμβόλια είναι ένα στο 1 εκατ. ενώ στις νεότερες γυναίκες είναι ένα στις 50.000.

«Βόμβες» Παυλάκη! Τέταρτο κύμα κορονοϊού, νέο lockdown και… μην πετάξετε τις μάσκες! (video)

Οπότε είναι κάτι αναμενόμενο. Γι αυτό όπου υπάρχει επιλογή είναι προτομότερο να εμβολιάζονται με εμβόλια mRNA οι νεότερες γυναίκες Και η Πολιτεία θα πρέπει να πάρει το θάρρος να δώσει τη δυνατότητα επιλογής εμβολίων». Αντίστοιχες συστάσεις για τα συγκεκριμένα εμβόλια έχει κάνει τόσο το CDC στις ΗΠΑ όσο και η Αγγλία.

Μάλιστα, η Αθηνά Λινού είπε πως πριν το Πάσχα είχε προειδοποιήσει την κυβέρνηση, όμως δεν εισακούστηκε, χωρίς να ξέρει το γιατί…

Δείτε όσα είπε η Αθηνά Λινού

Νεκρή 39χρονη στην Κύπρο μετά τον εμβολιασμό της με Astrazeneca!

Κι ενώ η Αθηνά Λινού έλεγε τα παραπάνω, μια τραγική είδηση από την Κύπρο προκαλούσε τεράστια ανησυχία. Πιο συγκεκριμένα, τον θάνατο 39χρονης Βρετανίδας, η οποία παρουσίασε θρόμβωση και νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, ανακοίνωσε o εκπρόσωπος Τύπου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Κύπρου, Χαράλαμπος Χαριλάου, προσθέτοντας ότι ήδη έχει εκδοθεί το πιστοποιητικό θανάτου της.

Η 39χρονη εμβολιάστηκε κατά του κορονοϊού στις αρχές Μαΐου στην Πάφο με το σκεύασμα AstraZeneca και μέρες αργότερα υπέστη θρομβοεμβολικό επεισόδιο, με τις Φαρμακευτικές Υπηρεσίες να διερευνούν κατά πόσο σχετίζεται με τον εμβολιασμό της.

Αρχικά νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο της Πάφου, αλλά λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής της κρίθηκε αναγκαίο να μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Όπως ανέφερε στο ΡΙΚ η αναπληρώτρια διευθύντρια Φαρμακευτικών Υπηρεσιών του υπουργείου Υγείας της Κύπρου, Έλενα Παναγιωτοπούλου, η διαδικασία από εδώ και πέρα προβλέπει την αποστολή του ιστορικού της αποθανούσας στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, ο οποίος θα απαντήσει στα σχετικά ευρήματα.

Λινού: Οι εμβολιασμοί απομακρύνουν το 4ο κύμα πανδημίας τον Σεπτέμβριο – Τι να κάνουμε το καλοκαίρι

Την ίδια ώρα την τήρηση των αποστάσεων στις παραλίες υπογράμμισε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού ως μέτρο πρόληψης κατά της μετάδοσης του κορονοϊού το καλοκαίρι.

Θήβα: Νέο περιστατικό θρόμβωσης με 45χρονη μετά από εμβολιασμό με Johnson & Johnson

Συγκεκριμένα είπε ότι μπορούμε να κρατάμε αποστάσεις και να διαλέγουμε παραλίες πιο ερημικές. Προέτρεψε μάλιστα τον κόσμο να αποφεύγει τα παιχνίδια στην παραλία τα οποία θα τους φέρουν σε επαφή με πολλούς ανθρώπους. Η κ. Λινού εκτίμησε ότι τον Σεπτέμβριο δεν περάσει η χώρα μας νέο μεγάλο κύμα πανδημίας επειδή συνεχίζεται ο εμβολιασμός και ο κόσμος προσέχει περισσότερο. «Όσο πιο πολλοί εμβ0λιαστούμε τόσο περισσότερους ανθρώπους προστατεύουμε γύρω μας και όχι μόνο τον εαυτό μας. Και πρέπει να ξεπεράσουμε και το φόβο που προκαλούν οι παρενέργειες».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X