Μαξίμου: Ο Σαλμάς κατέρριψε κάθε παραθεωρία για σκευωρία και κουκουλοφόρους

«Ο Σαλμάς κατέρριψε κάθε παραθεωρία για σκευωρία και κουκουλοφόρους», επισημαίνει σε ανακοίνωση του το Γραφείο Τύπου της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού, αναφερόμενο σε δηλώσεις του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας της Ν.Δ Μάριου Σαλμά.

Το 2014 ο κ. Σαλμάς ισχυριζόταν πως «ο ‘Αδωνις Γεωργιάδης αύξησε το κόστος των φαρμάκων για τους ασφαλισμένους, εκτιμώντας την επιβάρυνση στα 200 εκατ. Ευρώ», συμπληρώνει το Μαξίμου, το οποίο εν συνεχεία αναφέρει ότι «μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Σαλμάς ομολόγησε σήμερα πως του είχε ζητηθεί στο παρελθόν να συνεισφέρει στις έρευνες στις ΗΠΑ για το σκάνδαλο της Novartis και τις αθέμιτες πρακτικές της στην Ελλάδα ως «μάρτυρας επιβεβαίωσης».

«Με λίγα λόγια, ο κ. Σαλμάς κατέρριψε με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο κάθε παραθεωρία για δήθεν σκευωρία και κουκουλοφόρους μάρτυρες», υποστηρίζει ακόμη το Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, το οποίο καταλήγει πως «κάθε μέρα που περνάει οι αντιφάσεις της ΝΔ πυκνώνουν. Πείτε επιτέλους την αλήθεια στον ελληνικό λαό».

Στέλιος Κούλογλου

Να σημειώσουμε  ότι σε νέες αποκαλύψεις για την υπόθεση Novartis προέβη ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου. Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο κ. Κούλογλου υποστήριξε πως υπήρξε ένας πρώην Υπουργός, ο οποίος ζήτησε να υπαχθεί ως προστατευόμενος μάρτυρας στο FBI.

Σε σχετική επισήμανση του Νίκου Χατζηνικολάου, ο Στέλιος Κούλογλου επιβεβαίωσε πως αναφέρεται στον Μάριο Σαλμά. Σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, το FBI αρνήθηκε να θέσει τον πρώην Υπουργό της Νέας Δημοκρατίας σε αυτό το καθεστώς.

Ενώ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων παρενέβη ο βουλευτής της ΝΔ, Μάριος Σαλμάς, ο οποίος διέψευσε ότι απευθύνθηκε στο FBI. Όπως είπε δεν έχει έρθει ποτέ σε επαφή με το FBI ούτε έχει ποτέ συναντηθεί με στελέχη του, ενώ σημείωσε ότι θα στραφεί νομικά εναντίον του κ. Κούλογλου.

Ο κ. Σαλμάς υποστήριξε ότι όντως εκείνος ήταν που ενημέρωσε τις αμερικανικές αρχές για τις πρακτικές της Novartis, ενώ αναφέρθηκε και σε επαφές από το 2015 με τον δικηγόρο Παύλο Σαράκη, ο οποίος εκπροσωπεί νομικά τα τρία στελέχη της εταιρείας που υπό το καθεστώς του προστατευόμενου μάρτυρα έχουν καταθέσει στοιχεία στο FBI.

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό , συναντήθηκε μόνο με στελέχη δικηγορικού γραφείου της Ουάσιγκτον που του ζήτησαν να καταθέσει στην Αμερική ως μάρτυρας επιβεβαίωσης και όχι ως προστατευόμενος μάρτυρας.

«Δεν δέχθηκα να πάω στο τέλος στην Αμερική ως μάρτυρας επιβεβαίωσης και αποφάσισα δέκα ημέρες πριν και να ενημερώσω την πατρίδα μου» τόνισε ο κ. Σαλμάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ