Media

Χριστίνα Σούζη (για την «Ελπίδα»): «Τσαντίστηκα που μάς έριξαν ευθύνες. Τα λέγαμε όλοι σχεδόν από την αρχή της εβδομάδας»

Χριστίνα Σούζη (για την «Ελπίδα»): «Τσαντίστηκα που μάς έριξαν ευθύνες. Τα λέγαμε όλοι σχεδόν από την αρχή της εβδομάδας»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Aπολαυστική συνέντευξη έδωσε η Χριστίνα Σούζη στο «The 2night show» (ANT1). Η γυναίκα που εδώ και χρόνια λέει τον καιρό στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο του Σκάι ομολόγησε ότι δεν σκέφτηκε να φύγει από το κανάλι παρότι είχε προτάσεις από άλλα κανάλια.

Παράλληλα δέχτηκε τα χαιρετίσματα του Σάκη Αρναούτογλου, επίσης μετεωρολόγου, όπως της τα μετέφερε ο Γρηγόρης Αρναούτογλου.

Όπως εξήγησε, το πολύ εύηχο και εύληπτο επίθετό της δεν είναι ψευδώνυμο αλλά αληθινό, καθώς ήταν το παρατσούκλι του πατέρα της στην Παραμυθιά της Θεσπρωτίας από όπου κατάγεται.

Μιλώντας για τον καιρό και την τρομολαγνεία που καλλιεργείται όπως είπε έχει σταματήσει να κλικάρει click bait τίτλους γιατί εκνευρίζεται.

Παράλληλα επεσήμανε ότι παντού δέχονται κριτική οι μετεωρολόγοι. «Κι εγώ δέχομαι κριτική. Ξεκάθαρα φταίω εγώ για την “Ελπίδα”» είπε με χιούμορ.

«Δεν είμαστε Θεοί. Μικρά λάθη μπορεί να κάνεις. Κυρίως σε τοπικό επίπεδο. Συνήθως την “πατάμε” στην πρόγνωση για την Αττική γιατί είναι η πιο δύσκολη. Όχι για το αν θα βρέξει αλλά για το πότε. Κι εκεί μας παίρνουν από τη μούρη».

Η «Ελπίδα» και οι μετεωρολόγοι

Η μετεωρολόγος μίλησε και για την πρόσφατη κακοκαιρία «Ελπίδα».

Είπαμε ότι θα χιονίσει από το πρωί που από το μεσημέρι οι χιονοπτώσεις θα είναι εντονότερες. Η πρόγνωση για την κακοκαιρία και το χιόνι ήταν σωστή. Πώς εγώ είχα ενημερώσει τον ΣΚΑΪ από την προηγούμενη μέρα και είχε στείλει τα συνεργεία;

Τσαντίστηκα που μας έριξαν ευθύνες. Δεν πετυχαίνουμε πάντα αλλά στη συγκεκριμένη κακοκαιρία φαινόταν από τρεις τέσσερις μέρες πώς θα έρθει. Τα λέγαμε όλοι σχεδόν από την αρχή της εβδομάδας. Δεν υπήρχε μετεωρολόγος που να λέει κάτι άλλο!» είπε.

«Ο καιρός έχει αλλάξει. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα είναι πιο συχνά. Προφανώς και υπάρχει κλιματική αλλαγή. Δεν είμαι κλιματολόγος, είμαι προγνώστης αλλά έχω διαβάσει.

Οι μετεωρολόγοι μπορούν να προβλέψουν τον καιρό μέχρι μια βδομάδα νωρίτερα. Από κει και πέρα οι προγνώσεις δείχνουν απλώς τις τάσεις.

Κάθε κακοκαιρία που έρχεται και θέλει την αμέριστη προσοχή του εγκεφάλου μου για μένα θεωρείται δύσκολη» είπε.

Ανέφερε μάλιστα ένα περιστατικό στην αρχή της καριέρας της που το έπαιξε έξυπνη και είπε σε κάποιον που παντρευόταν ότι δεν θα βρέξει και τελικά έβρεξε.

Όσο για τη μόδα με τα ονόματα αποκάλυψε ότι ανήκουμε σε μια τριάδα χωρών που βγάζουν ονόματα για τις τοπικές κακοκαιρίες και αυτές είναι η Κύπρος και το Ισραήλ.

Μάλιστα η «Ελπίδα» δεν ήταν ελληνική επιλογή.

«Νομίζω το επέλεξε η Κύπρος».

 

https://www.youtube.com/watch?v=UDCr_rRRbaQ

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X