Media

«Γραμμή» Μαξίμου στα κανάλια για κορονοϊό- μεταναστευτικό

«Γραμμή» Μαξίμου στα κανάλια για κορονοϊό- μεταναστευτικό
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Οι εξελίξεις στο μεταναστευτικό και στην επιδημία του κορωνοϊού έφεραν στο Μέγαρο Μαξίμου τους διευθυντές των ιδιωτικών καναλιών. Για τα μάτια του κόσμου θα έπρεπε να είναι στη συνάντηση που ζήτησε ο πρωθυπουργός, Κυριακός Μητσοτάκης, και ο γενικός διευθυντής Ειδήσεων- Ενημέρωσης της ΕΡΤ, Φώτης Καφαράκης. Κακεντρεχείς γλώσσες λένε ότι δεν χρειάστηκε επειδή «η ΕΡΤ βρίσκεται έτσι κι αλλιώς σε απευθείας σύνδεση με το Μαξίμου».

Και λοιμωξιολόγος στη συνάντηση

Παρών στην ενημέρωση ως προς το σκέλος που αφορά στον κορωνοϊό ήταν και ο λοιμωξιολόγος καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Τηλεοπτικοί κύκλοι αναμεταδίδουν ότι ο ένοικος του Μαξίμου ζήτησε ψύχραιμους χειρισμούς από τα κανάλια στα ρεπορτάζ για την επιδημία και πάντα να συμβουλεύονται ειδικούς επιστήμονες πριν βγάλουν κάτι στον αέρα προς αποφυγή πανικού της κοινής γνώμης.

Στο πλαίσιο της συζήτησης τονίστηκε από τον καθηγητή λοιμωξιολογίας ότι καλό είναι τα ρεπορτάζ να μην εστιάζουν στις θερμομετρήσεις στις πύλες εισόδου, αφού ο ιός χρειάζεται τουλάχιστον 10 ημέρες επώασης, και με αυτή τη μέθοδο δεν θα μπορεί να ανιχνευθεί, στην περίπτωση που κάποιος έχει μόλις προσβληθεί και εισέρχεται στη χώρα.

Ενημερωση για τα μέτρα πρόληψης της χώρας

Παράλληλα οι δημοσιογράφοι ενημερώθηκαν για όλα τα προληπτικά μέτρα που έχουν ληφθεί προκειμένου η χώρα να αντιμετωπίσει τυχόν κρούσματα… Αλλά και για τα νοσοκομεία αναφοράς σε όλη την Ελλάδα.

Εν ολίγοις το μήνυμα που θέλει να περάσει το Μαξίμου είναι ότι η χώρα έχει μηχανισμό αντιμετώπισης περιστατικών που πιθανόν εμφανιστούν, ότι δεν χρειάζονται επιπλέον μέτρα στις εισόδους της χώρας και σε κάθε περίπτωση να επιδειχθεί ψυχραιμία από τους οργανισμούς Ενημέρωσης, ιδίως τους ηλεκτρονικούς.

Τέλος ως προς το μεταναστευτικό ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στα κλειστά κέντρα. Παράλληλα το μήνυμα που θέλει να περάσει στους μετανάστες είναι ότι οι διακινητές τούς παίρνουν τα χρήματα και για τούτο να μην έρχονται στην Ελλάδα!

 

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X