Media

Οι νέες ελληνικές σειρές που θα δούμε στην τηλεόραση (βίντεο)

Οι νέες ελληνικές σειρές που θα δούμε στην τηλεόραση (βίντεο)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο
Ο ανταγωνισμός των καναλιών, η πτώση της τηλεθέασης των ριάλιτι έχει οδηγήσει στην επανάκμψη της ελληνικής μυθοπλασίας στην τηλεόραση. Η περσινή επιτυχία των σειρών, όπως “Σασμός”, “Γη της Ελιάς”, “Αγριες Μέλισσες” έδειξε στους υπεύθυνους των καναλιών πως οι τηλεθεατές…ψηφίζουν ελληνικές τηλεοπτικές σειρές. Και οι υπεύθυνοι των καναλιών πήραν το μήνυμα και προετοιμάζουν νέες σειρές οι οποίες μαζί με τις περσινές που θα συνεχιστούν θα αποτελέσουν το βαρύ πυροβολικό στην προσπάθεια να κερδίσουν τους τηλεθεατές.
Η ελληνική μυθοπλασία λοιπόν έχει ανθίσει ξανά τα τελευταία χρόνια στη μικρή οθόνη, χαρίζοντας υψηλά νούμερα τηλεθέασης. Ο Alpha, η ΕΡΤ1 και το MEGA συνεχίζουν για άλλη μία χρονιά δυναμικά στο κομμάτι της μυθοπλασίας, εμπλουτίζοντας το πρόγραμμά τους με νέες σειρές, που θα μας κρατήσουν συντροφιά την επόμενη τηλεοπτική σεζόν.
Με πυρετώδεις ρυθμούς προχωρούν οι προετοιμασίες για τη νέα μεγάλη παραγωγή του Alpha, «Αυτή η νύχτα μένει». Τα γυρίσματα ξεκίνησαν από την Αθήνα και πραγματοποιούνται αποκλειστικά σε φυσικούς χώρους. Βρισκόμαστε στο Αγρίνιο, αρχές της δεκαετίας του ’80. Με φόντο το νυχτερινό μαγαζί «Όνειρο», πίσω από το λαμπερό μακιγιάζ, τα φανταχτερά ρούχα και τους δυνατούς προβολείς, αποκαλύπτεται το πραγματικό πρόσωπο της νύχτας. Αναβιώνει η κουλτούρα μιας άλλης εποχής που έχει «γράψει» στο DNA του Έλληνα.

Τους χαρακτήρες που θ’ αλλάξουν τις νύχτες μας, ενσαρκώνει ένα επιτελείο εξαιρετικά ταλαντούχων ηθοποιών με διακρίσεις και σημαντική πορεία στο χώρο: Βασίλης Μπισμπίκης και Γιάννης Στάνκογλου, Άννα Μάσχα, Ηλιάνα Μαυρομάτη, Κόρα Καρβούνη, Γιάννης Τσορτέκης, Γιάννος Περγλέγκας, Ελένη Ρουσσινού, Βίκυ Παπαδοπούλου, Γιώργος Αρμένης, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Κώστας Μπερικόπουλος, Μαρία Κατσανδρή, κ.α. Η δραματική σειρά βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Θάνου Αλεξανδρή, με τη σκηνοθεσία να υπογράφει η Κατερίνα Φιλιώτου και το σενάριο η Γιάννα Κανελλοπούλου και ο Γιώργος Μακρής.

Άλλη μια σειρά εποχής θα δούμε στο ίδιο κανάλι τη νέα σεζόν και συγκεκριμένα στην prime time ζώνη. «Ο Παράδεισος των κυριών» είναι μια μεγάλη, πλούσια και φιλόδοξη παραγωγή, με υπέροχα σκηνικά και κοστούμια, πλαισιωμένη από λαμπερούς πρωταγωνιστές που μεταφέρουν το θεατή στην αστική Αθήνα της δεκαετίας του ’60. Δυνατές ερμηνείες, γοητευτικοί πρωταγωνιστές, πάθη, καλά κρυμμένα μυστικά και πολλές ανατροπές σε μια διαφορετική σειρά με όλα τα στοιχεία που την καθιστούν ακαταμάχητη.

Βρισκόμαστε στην Αθήνα του 1963. Ένα πολυκατάστημα, «Ο Παράδεισος των κυριών», γεμάτο λάμψη και πολυτέλεια ετοιμάζεται να ανοίξει τις πύλες του στο γυναικείο κοινό και τα εγκαίνια αναμένονται φαντασμαγορικά. Εδώ όλες οι κυρίες της υψηλής κοινωνίας θα κάνουν τη βόλτα τους για τα ψώνια τους, για να πουν τα νέα τους και να ενημερωθούν για τις τελευταίες τάσεις της μόδας, αλλά και τα κουτσομπολιά της ημέρας… Λαμπεροί καλεσμένοι θα τιμήσουν με την παρουσία τους, τους νεαρούς ανερχόμενους επιχειρηματίες και ιδιοκτήτες, στα εγκαίνια του πολυτελούς… ονείρου τους!

Ένα τραγικό συμβάν, όμως, θ’ αλλάξει την πορεία των γεγονότων. Ένας αναπάντεχος θάνατος θα ανακόψει απότομα τα σχέδια όλων και θα τους φέρει αντιμέτωπους με εφιαλτικά μυστικά του παρελθόντος… Θα καταφέρουν οι ιδιοκτήτες να κρατήσουν την επιχείρηση και το όραμά τους ζωντανό; Πρωταγωνιστούν οι: Αργύρης Πανταζάρας, Θεοδώρα Τζήμου, Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Ευαγγελία Συριοπούλου, Χρήστος Πλαΐνης, Βαγγέλης Αλεξανδρής, Νατάσα Εξηνταβελώνη, Νίκος Λεκάκης, Αλεξάνδρα Παντελάκη, Γιώργος Νούσης. Στο ρόλο της Όλγας Βασιλείου η Γωγώ Μπρέμπου.

«Αμφιβολίες», γιατί τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται

Οι «Αμφιβολίες», η νέα σειρά του Alpha, έρχεται για να μας διηγηθεί υποθέσεις αστυνομικού χαρακτήρα, ιστορίες γεμάτες ένταση και συνεχείς ανατροπές. Σε κάθε επεισόδιο ο πρωταγωνιστής έρχεται αντιμέτωπος με την υποψία ότι κάποιος δικός του αγαπημένος άνθρωπος έχει διαπράξει κάποιο έγκλημα. Η πλοκή κινείται γύρω από την προσπάθεια του ήρωα να μάθει τι πραγματικά συνέβη και να διαχειριστεί την αλήθεια, αλλά και την επόμενη ημέρα – όταν τίποτα δεν θα είναι πια όπως πριν στην οικογένεια του. Οι «Αμφιβολίες» βασίζονται σε κορυφαίο κόνσεπτ, το οποίο προβάλλεται σε 16 χώρες παγκοσμίως.

Oι ιθύνοντες της ΕΡΤ έχουν αποφα­σίσει ότι την ερχόμενη χρονιά το πρόγραμμα της δημόσιας τηλεό­ρασης θα είναι πιο πλούσιο, προκειμένου να προσελκύσει περισσότερους τηλεθεατές. Η νέα ανατρεπτική ψυχολογική σειρά «Κάνε ότι κοιμάσαι», με πρωταγωνιστή τον Σπύρο Παπαδόπουλο, σε μια έντονα ατμοσφαιρική σκηνοθεσία των Αλέξανδρου Πανταζούδη και Αλέκου Κυράνη και σε πρωτότυπο σενάριο του βραβευμένου συγγραφέα στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, Γιάννη Σκαραγκά, έρχεται στις οθόνες μας τον Σεπτέμβριο.

Με ιδιαίτερα αναπτυγμένο το στοιχείο του κοινωνικού νουάρ, η νέα σειρά μυθοπλασίας υπόσχεται να καθηλώσει το τηλεοπτικό κοινό με τις συγκλονιστικές ερμηνείες των πρωταγωνιστών και τα υποβλητικά γυρίσματά της. Η σειρά αναδεικνύει το θάρρος της νέας γενιάς, την πολυπλοκότητα της σύγχρονης ζωής, αλλά και την εσωτερική δύναμη εκείνων που προσπαθούν να υπερασπιστούν το ανθρώπινο πρόσωπο μιας πόλης που αλλάζει.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X