Media

Πυροβολισμός 16χρονου στη Θεσσαλονίκη-Πορτοσάλτε: «Τη ΔΙΑΣ τη θέλουμε για να πίνει φραπέ;»

Πυροβολισμός 16χρονου στη Θεσσαλονίκη-Πορτοσάλτε: «Τη ΔΙΑΣ τη θέλουμε για να πίνει φραπέ;»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Πορτοσάλτε: Τεταμένη κατάσταση μετά τον πυροβολισμό του 16χρονου, μετά από καταδίωξη και πυροβολισμό στο κεφάλι επειδή έφυγε χωρίς να πληρώσει. Πορείες, διαμαρτυρίες, επεισόδια και ένας αστυνομικός σε διαθεσιμότητα, αντιμέτωπος με ΕΔΕ και δίωξη για ανθρωποκτονία ακολούθησαν τον πυροβολισμό του 16χρονου Ρομά στη Θεσσαλονίκη και ακόμα δεν έχουν λήξει.

Το επεισόδιο ξεκίνησε όταν ο 16χρονος Ρομά τραυματίστηκε στο κεφάλι από πυρά αστυνομικού κατά τη διάρκεια καταδίωξης που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας στη Θεσσαλονίκη.

Ο νεαρός που νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, με την κατάσταση της υγείας του να παραμένει κρίσιμη.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 16χρονος παραβίασε «αλλεπάλληλα φωτεινούς σηματοδότες και ενεργώντας συνεχώς επικίνδυνους ελιγμούς επιχείρησε να εμβολίσει μετωπικά το προπορευόμενο δίκυκλο της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή των αστυνομικών, αγνοώντας εκ νέου τις εντολές τους».

«Ενόψει του άμεσου κινδύνου», συνεχίζει η ανακοίνωση, «οι αστυνομικοί έκαναν χρήση όπλου (πραγματοποιώντας δύο βολές) επιχειρώντας να ακινητοποιήσουν το όχημα, με αποτέλεσμα ο οδηγός να χάσει τον έλεγχο αυτού, να προσκρούσει σε τοιχίο και να διακομισθεί σοβαρά τραυματισμένος στο εφημερεύον Νοσοκομείο με σταθμό του ΕΚΑΒ».

Από την ανακοίνωση προκύπτει ότι ο σοβαρός τραυματισμός του 16χρονου προήλθε από την πρόσκρουση στο τοιχείο και όχι από τον πυροβολισμό. Επίσης είναι φανερό ότι η ΕΛ.ΑΣ κάνει επίκληση στην πρώτη περίπτωση για την οποία επιτρέπεται πυροβολισμός εξουδετέρωσης, αυτή της απόκρουσης επίθεσης ενωμένης με επικείμενο κίνδυνο θανάτου. Τίθεται φυσικά το ερώτημα γιατί οι αστυνομικοί δεν επιχείρησαν να ακινητοποιήσουν το όχημα πυροβολώντας το όχημα και όχι το κεφάλι του ανήλικου.

«Σε συνέχεια του από 05-12-2022 Δελτίου Τύπου σχετικά με σύλληψη αστυνομικού για περιστατικό τραυματισμού ημεδαπού που έλαβε χώρα σήμερα Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022, στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, ανακοινώνεται ότι, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης σε βάρος του, ενώ παράλληλα τέθηκε σε διαθεσιμότητα», επισημαίνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ..

«Τη ΔΙΑΣ τη θέλουμε για να πίνει φραπέ; Αν θέλουμε τη ΔΙΑΣ να κάνει την δουλειά της ,να κάνει την δουλειά της», ανέφερε χωρίς  δισταγμό, σήμερα στον “αέρα” του ΣΚΑΪ, ο Άρης Πορτοσάλτε.

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X