Ο Προβοκάτορας

Εμβόλιο: Η υποκρισία του Κυριάκου Μητσοτάκη

Εμβόλιο: Η υποκρισία του Κυριάκου Μητσοτάκη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Εμβόλιο. Στη χώρα της “φαιδράς πορτοκαλέας” αφθονεί άλλο ένα φρούτο. Η υποκρισία. Ιδίως μεταξύ των μελών του πολιτικού συστήματος θα μπορούσε να πει κανείς πως είναι ένα πολύ χρησιμοποιούμενο μέσο άσκησης πολιτικής, πολύ περισσότερο στην εποχή μας που τα fake news μας πνίγουν.

Κραυγαλέο παράδειγμα τα εμβόλιο για τον covid-19. Σχεδόν καθημερινά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η κυβερνητική εκπρόσωπος, υπουργοί κι άλλα στελέχη της κυβέρνησης ή της Νέας Δημοκρατίας, εκτοξεύουν απειλές κατά των ανεμβολίαστων, τους επιτίθενται, τους χαρακτηρίζουν, τους στερούν δικαιώματα και ελευθερίες, τους ενοχοποιούν γιατί αρνούνται (κακώς κατά τη γνώμη μας) να κάνουν το εμβόλιο (η άρνηση δεν σημαίνει ότι δεν είναι ισότιμα μέλη της κοινωνίας, ούτε πολίτες δευτέρας κατηγορίας).

Και ξαφνικά το απειλητικό αφήγημα του Μαξίμου γίνεται κομμάτια και θρύψαλα και αναδεικνύεται η υποκρισία σε όλα της το μεγαλείο, αφού μία βουλευτής της ΝΔ αρνείται να εμβολιαστεί γιατί όπως έγραψε η Καθημερινή στην στήλη «Θεωρείο»: «Η βουλευτής δεν έχει κάνει το εμβόλιο γιατί έτσι της είπε ο πνευματικός της». Ποιος; Ο γιατρός της; Οχι; Ο πνευματικός της. Οποία σκοταδιστική προσέγγιση.

Μήπως η κυρία βουλευτής έθεσε εαυτόν εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας; Μήπως τη διέγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης; Μήπως η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελεία Πελώνη την κατακεραύνωσε,  όπως έκανε με τον Παύλο Πολάκη; Μήπως έστω την επιτίμησε κάποιος αξιωματούχος και την κάλεσε να εμβολιαστεί; Τίποτα απ΄ όλα τα προηγούμενα. Ακρα του…τάφου σιωπή τη στιγμή που διαρρέεται η πληροφορία ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναλάβει νέα πρωτοβουλία με δημόσιες δηλώσεις (τα λένε ακόμα και διαγγέλματα χωρίς να είναι).

Και πως μπορεί να γίνει πιστευτός ο πρωθυπουργός όταν πρωτίστως δεν βάζει τάξη στα του πολιτικού του οίκου. Πως θα πείσει τους νέους και τους άλλους πολίτες που αρνούνται να εμβολιαστούν την ώρα που ανέχεται τη βουλευτή του, επειδή έτσι της είπε ο πνευματικός της. Πως είναι δυνατόν να μην αντιλαμβάνεται ούτε με την υποκριτική του στάση δεν είναι καθόλου πειστικός;

Αν κύριε Μητσοτάκη ενδιαφέρεστε πραγματικά για την υγεία των πολιτών και όχι για τα ψηφαλάκια, διαγράψτε τη βουλευτή σας πριν τη νέα δημόσια δήλωσή σας, πριν από την ανακοίνωση νέων μέτρων κατά των ανεμβολίαστων. Διαφορετικά η υποκρισία θα ακυρώσει κάθε κίνηση και πρωτοβουλία σας.

Ο εμβολιασμένος Προβοκάτορας

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X