Ο Προβοκάτορας

Η νέα επικοινωνιακή πομφόλυγα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Η νέα επικοινωνιακή πομφόλυγα του Κυριάκου Μητσοτάκη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η κυβερνητική προπαγάνδα και επικοινωνία ήταν πάντα το δυνατό όπλο αυτής της κυβέρνησης από την πρώτη μέρα που ανέλαβε η διακυβέρνηση της χώρας. Μάλιστα δεν αφήνει καμία ευκαιρία χωρίς να την αξιοποιήσει επικοινωνιακά για να δημιουργήσει ένα πρόσωπο, το οποίο μπορεί να απέχει παρασάγγας από το γεγονότα που αποτέλεσαν το ερέθισμα.

Στο πλαίσιο αυτό της επικοινωνιακής στρατηγική σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης έβαλε  ακόμα μία πινελιά.

Eστειλε συγχαρητήρια στον Γιώργο Λάνθιμο για τα τέσσερα Οσκαρ με τα οποία τιμήθηκε το “Poor Things”. Ως εδώ θα μπορούσε να πει κανείς πως καλά έκανε.  Ενα τέτοιο γεγονός, πολύ σημαντικό για τη χώρα μας αξίζει και με το παραπάνω μνεία και επιβράβευση από τον πρωθυπουργό.

Ωστόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν περιορίστηκε στα συγχαρητήρια. Προσπάθησε να χρησιμοποιήσει τον Γιώργο Λάνθιμο για να προβάλει το έργο της κυβέρνησης γράφοντας  «στο πρόσωπο και στο έργο του Γιώργου καθρεφτίζεται η Ελλάδα της διαρκούς αναζήτησης, της δημιουργίας και της προόδου».

Προσέξτε κατά πρώτο λόγο το οικείο ύφος που χρησιμοποιεί όταν προσφωνεί τον σκηνοθέτη με το μικρό του όνομα λες και είναι περίπου κολλητοί και πίνουν συχνά  μαζί καφεδάκι. Και βεβαίως δεν παραλείπει (δεν διστάζει ακριβέστερα) να ταυτίσει το έργο του Γιώργου Λάνθιμου με την «Ελλάδα της διαρκούς αναζήτησης, της δημιουργίας και της προόδου» η οποία υπάρχει μόνο στο μυαλό των ενοίκων του Μαξίμου, αλλά όχι στα  στα ευάλωτα νοικοκυριά, τους φοιτητές, τους αγρότες, τους πολίτες που υπέγραψαν το ψήφισμα για τα Τέμπη, τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, τους ασθενείς …

Εξάλλου, το έργο του Γιώργου Λάνθιμου, εκτός από την καταγωγή του δημιουργού δεν έχει άλλη σχέση με την Ελλάδα. Και σίγουρα δεν θα είχε γίνει αυτός που είναι σήμερα αν παρέμενε στην «Ελλάδα της διαρκούς αναζήτησης, της δημιουργίας και της προόδου»  του Κυριάκου Μητσοτάκη.  Αυτό, όμως δεν εμποδίζει τον πρωθυπουργό να πετάξει την επικοινωνιακή πομφόλυγα…

Ο Προβοκάτορας

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X