Ο Προβοκάτορας

Προσοχή στα πληρωμένα…λάπτοπ-Ερχονται τόννοι λάσπης

Προσοχή στα πληρωμένα…λάπτοπ-Ερχονται τόννοι λάσπης
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τα πράγματα έχουν αρχίσει να ζορίζουν κάπως για την κυβέρνηση. Το οσμίζομαι στον αέρα, αν και δεν μπορώ να πως πως είμαι το καλύτερο λαγωνικό. Βλέπω όλο και περισσότερους πολίτες να διαμαρτύρονται για τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση για να σώσει, όπως ισχυρίζεται την οικονομία από την κρίση. Βλέπω πως πολλοί, πάρα πολλοί, εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, μακροχρόνια άνεργοι,  μικροί και μεσαίοι επιχειρηματίες, καλλιτέχνες δεν πρόκειται να σωθούν από την κυβέρνηση. Είναι εκτός των σχεδίων της. Κάποιοι ούτε να ανασάνουν μπορούν, όπως για παράδειγμα, η συντριπτική πλειοψηφία των μακροχρόνια ανέργων, που ο υπουργός Ανάπτυξης χαρακτήρισε χωρίς αιδώ φοροφυγάδες.

Οι πολίτες αυτοί άρχισαν να σηκώνουν κεφάλι. Και αν η κυβέρνηση δεν κατανοήσει ότι πρέπει να εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες και προπαντός να επεξεργαστεί ένα εμπροσθοβαρές σχέδιο, να περιορίσει στο μέτρο του δυνατού τις συνέπειες, οι διαμαρτυρίες θα δυναμώνουν, οι κινητοποιήσεις θα αυξάνουν και θα γίνονται ογκωδέστερες, οι φωνές πιο δυνατές και οι πολίτες αποφασισμένοι να διεκδικήσουν αυτό που δικαιούνται. Και η αστυνομική βία, όπως έχει φανερώνει η ιστορική εμπειρία, όχι μόνο δεν καταστέλλει, αλλά αντιθέτως φουντώνει τις αντιδράσεις και τις κινητοποιήσεις.

Ε, αυτή την ώρα θα αναλάβουν δράση τα εξαργυρωμένα…λάπτοπ, ήδη ορισμένα ανυπόμονα να εξαργυρώσουν τα αργύρια έχουν ξεκινήσει και κατασυκοφαντούν χωρίς δισταγμό, όποιον έχει διαφορετική γνώμη από τους χορηγούς των 20 εκατομμυρίων ευρώ προς τα καλά…ΜΜΕ.

Το φαινόμενο δυστυχώς θα διογκωθεί, όσο θα μεγαλώνουν και πληθαίνουν οι αντιδράσεις. Γι΄ αυτό κι΄ εσείς οι πολίτες έχετε καθήκον προς τον εαυτό σας να κάνετε την επιλογή σας, ώστε να ενημερώνεστε σωστά, ολοκληρωμένα και πλουραλιστικά. Υπάρχει ένας αλάνθαστος κανόνας, που μπορεί να αποτελέσει ασφαλή πυξίδα στην ενημέρωσή σας, ο κανόνας που λέει «η είδηση είναι ιερή και το σχόλιο ελεύθερο».

Και όπως είπαμε. Προσοχή στα πληρωμένα λάπτοπ, γιατί είναι πολλά τα λεφτά πολίτη μου…

Ο Προβοκάτορας

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X