Ο Προβοκάτορας

Το χόμπι του Προβοκάτορα και της πεθεράς του Αβραμόπουλου…

Το χόμπι του Προβοκάτορα και της πεθεράς του Αβραμόπουλου…
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο Προβοκάτορας, ομολογώ ότι έχω ένα χόμπι. Να μαζεύω χαρτονομίσματα των 500 ευρώ. Στην αρχή για ευχαρίστηση και αφού μαζευτούν, ας πούμε 200, να τα καταθέσω στην τράπεζα. Σήμερα που ήρθε στη δημοσιότητα η πράξη αρχειοθέτησης της υπόθεσης Novartis και για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, διαπίστωσα ότι το ίδιο περίεργο χόμπι  με εμένα έχει ή τουλάχιστον είχε και η πεθερά του πρώην επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Εχουμε, όμως και μία μεγάλη διαφορά. Εκείνη κατάφερε να συγκεντρώσει τα 200 500ευρα και να τα καταθέσει στην τράπεζα στον κοινό λογαριασμό με την κόρη της και τον γαμπρό της, ενώ εγώ όσο κι΄αν προσπαθώ δεν καταφέρνω να φτάσω τα 200 χαρτονομίσματα. Ομως, παρά τις δυσκολίες δεν εγκαταλείπω την προσπάθεια. Τώρα που είδα ότι υπάρχει πιθανότητα να το πετύχω (γιατί η πεθερά του Δημήτρη Αβραμόπουλου και όχι εγώ) πείσμωσα και δεν σταματώ την προσπάθεια.

Ο μόνος φόβος είναι πως τώρα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σταμάτησε να τα εκδίδει δεν θα καταφέρω να τα συγκεντρώσω, γιατί και άλλοι πολύ τα μαζεύουν,ενώ η πεθερά του Δημήτρη Αβραμόπουλου τα μάζεψε το 2007.

Τώρα αν ρωτήσετε γιατί τα μαζεύουν η απάντηση δόθηκε από την DW στο σάιτ της στις 9 Δεκεμβρίου 2020 όταν έγραψε ότι «η ΕΚΤ είχε αποφασίσει να σταματήσει την έκδοση, λαμβάνοντας υπόψη ανησυχίες ότι το εν λόγω τραπεζογραμμάτιο θα μπορούσε να διευκολύνει παράνομες δραστηριότητες. Oι ειδικοί θεωρούν ότι εξυπηρετεί όσους χρηματοδοτούν τρομοκρατικές πράξεις, ξεπλένουν βρώμικο χρήμα, φοροδιαφεύγουν ή καταφεύγουν σε αδήλωτη εργασία. Και αυτό γιατί όποιος θέλει να μεταφέρει ή να αποκρύψει από τις αρχές ένα μεγάλο ποσό θεωρητικά μπορεί να το επιτύχει πιο εύκολα με λίγα χαρτονομίσματα των 500 ευρώ, παρά με μία ολόκληρη δεσμίδα μικρότερων χαρτονομισμάτων. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα: Υπολογίζεται ότι ένα εκατομμύριο ευρώ σε χαρτονομίσματα των 500 ευρώ ζυγίζει μόλις 2,2 κιλά. Το ίδιο ποσό σε χαρτονομίσματα των 100 ευρώ έχει σχεδόν πενταπλάσιο βάρος και συγκεκριμένα 10,2 κιλά.»

Δηλαδή δεν ξεμεσιάζεσαι και κατά τη μεταφορά στην τράπεζα. Γιατί 2,2 κιλά μεταφέρονται εύκολα. Τα 10,2 όμως;

Ο 500ευρος Προβοκάτορας

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X