Θέμα

Ο Τσιόδρας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου-Ο Μητσοτάκης κωφεύει-Τρομάζει το ΕΣΥ

Ο Τσιόδρας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου-Ο Μητσοτάκης κωφεύει-Τρομάζει το ΕΣΥ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τα πράγματα ωστόσο δείχνουν να είναι ιδιαίτερα άσχημα καθώς σύμφωνα με πληροφορίες η εικόνα που έχει το ΕΣΥ δημιουργεί τρόμο στους ειδικούς.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι στη χθεσινή σύσκεψη της αρμόδιας επιτροπής ο  Σωτήρης Τσιόδρας και μια ομάδα λοιμωξιολόγων επέμειναν  ότι θα πρέπει να γίνει σκληρό lockdown τριών εβδομάδων, καθώς τα προβλήματα στα νοσοκομεία είναι πλέον δυσεπίλυτα. Οι πληροφορίες λένε  ακόμα ότι ο γνωστός λοιμωξιολόγος  έχοντας στα χέρια του την επιδημιολογία λυμάτων  και τα στοιχεία που έχει στην διάθεση του  ο καθηγητής κ. Σαρηγιάννης, πήγε στον πρωθυπουργό προκειμένου να του επιστήσει την προσοχή  ότι η κατάσταση κινδυνεύει να ξεφύγει με απρόβλεπτες συνέπειες. Όπως φαίνεται όμως ο πάλαι ποτέ έμπιστος συνεργάτης του πρωθυπουργού αυτή την φορά δεν κατάφερε να τον πείσει .

Από την στάση του καθηγητή Τσιόδρα γίνεται καθαρό ότι η κατάσταση είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη σε ότι αφορά το επιδημιολογικό φορτίο, που υπάρχει στα λύματα  ιδιαίτερα εξ αιτίας της βρετανικής μετάλλαξης.

 Εν τω μεταξύ χθες  ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στην συνέντευξη που έδωσε εμφανίστηκε με  ιδιαίτερα δραματικούς τόνους, λέγοντας  ότι η Αττική, δέχεται μεγάλη πίεση, η οποία την τοποθετεί στο «βαθύ κόκκινο», από άποψη κινδύνου.

«Ως εκ τούτου περνάμε από το επίπεδο αυξημένης ετοιμότητας στη διαχείριση της κρίσης, στο επίπεδο εφαρμογής σχεδίου έκτακτης ανάγκης», είπε ο ίδιος και τόνισε το σχέδιο αυτό είχε εκπονήσει το Υπουργείο Υγείας «ως ακραίο σενάριο, πέρσι τέτοια εποχή. Ενός σχεδίου που εφαρμόσαμε εν μέρει στη μεγάλη πίεση του Συστήματος στη Βόρεια Ελλάδα το Νοέμβριο. Και δυστυχώς θα εφαρμόσουμε σε πλήρη ανάπτυξη, στην Αττική τώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Να θυμίσουμε ότι η Θεσσαλονίκη θρήνησε πολλά θύματα εξ αιτίας του κορονοϊού καθώς αρκετοί πολίτες αναγκάστηκαν να νοσηλευτούν μόνο με αναπνευστήρες σε απλά δωμάτια των νοσοκομείων καθώς δεν υπήρχαν κρεβάτια στις ΜΕΘ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X