Οικονομία

ΟΑΕΔ: Διευρύνεται το χρονικό διάστημα ανανέωσης των δελτίων ανεργίας – Όλες οι αλλαγές

ΟΑΕΔ: Διευρύνεται το χρονικό διάστημα ανανέωσης των δελτίων ανεργίας – Όλες οι αλλαγές
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η εφαρμογή της νέας προθεσμίας ανανέωσης Δελτίων Ανεργίας ξεκινάει από 01/06/2021.

Πλέον, όπως ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ, η ανανέωση γίνεται εντός 20 ημερολογιακών ημερών διάστημα που προηγείται της προβλεπόμενης ημερομηνίας λήξης ισχύος του Δελτίου, συμπεριλαμβανόμενης και της ημερομηνίας λήξεως.

Συγκεκριμένα:

Από την Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021 όλοι οι εγγεγραμμένοι μη επιδοτούμενοι άνεργοι θα έχουν στη διάθεσή τους μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για να ανανεώσουν το δελτίο ανεργίας τους, καθώς διευρύνεται η χρονική περίοδος από πέντε εργάσιμες ημέρες πριν ή μετά την προβλεπόμενη λήξη ισχύος του δελτίου όπως ίσχυε, σε 20 ημερολογιακές ημέρες πριν την ημερομηνία λήξης.

Η αλλαγή έρχεται καθώς με απόφαση του Δ.Σ. του Ο.Α.Ε.Δ. 2895/18.05.2021 τροποποιείται η 1850/30/15-03-2020 απόφαση, σχετικά με το προβλεπόμενο διάστημα ανανέωσης του Δελτίου Ανεργίας. Αντικαθίσταται η παρ. 3 του άρθρου 2 του Κεφαλαίου Α’ της 1850/30/2020 απόφασης.

Πώς γίνεται η ανανέωση του δελτίου ανεργίας του ΟΑΕΔ

Η ανανέωση του δελτίου ανεργίας του ΟΑΕΔ γίνεται με τους εξής τρόπους:

Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr)

Ηλεκτρονικών υπηρεσιών του ΟΑΕΔ (e-services)

Εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα και tablets OAEDapp

Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ)

Το δελτίο ανεργίας ισχύει επί ένα τρίμηνο από την αρχική εγγραφή ή την τελευταία ανανέωση, οπότε πρέπει να ανανεωθεί εκ νέου. Μετά την παρέλευση του χρονικού διαστήματος ανανέωσης, το δελτίο ανεργίας διαγράφεται αυτόματα.

Σ’ αυτήν την περίπτωση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν εφόσον το επιθυμούν να προβούν στην έκδοση νέου Δελτίου Ανεργίας προκειμένου να είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ και να απολαμβάνουν τα προνόμια.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X