Χωρίς Κατηγορία

Εργασία: Τα πέντε ανάρπαστα επαγγέλματα στην Αθήνα

Εργασία: Τα πέντε ανάρπαστα επαγγέλματα στην Αθήνα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Με την ανεργία των νέων στην Ελλάδα να βρίσκεται στη δεύτερη υψηλότερη θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το να βρει κάποιος εργασία έχει αποδειχθεί εξαιρετικά δύσκολο εγχείρημα, πολλώ δε μάλλον να κάνει καριέρα.

Κι όμως υπάρχουν επαγγέλματα που γίνονται ανάρπαστα στην Αθήνα, με τους εργοδότες να ψάχνουν προσωπικό μανιωδώς. Αν έχετε σπουδάσει κάτι παρεμφερές οι ευκαιρίες, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, είναι μεγάλες αυτό το διάστημα.

Συγκεκριμένα, έρευνα του LinkedIn αποκαλύπτει, μέσω της ετήσιας λίστας Jobs on the Rise, τα επαγγέλματα που παρουσιάζουν ραγδαία άνοδο στην αγορά τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αθήνα.

Τα δεδομένα του 2024 δείχνουν τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες θέσεις εργασίας την τελευταία πενταετία, η ζήτηση για τις οποίες αυξάνεται αλματωδώς σε δώδεκα από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ευρώπης, όπως το Άμστερνταμ, το Λονδίνο, το Παρίσι και το Βερολίνο, καθώς και τις μελλοντικές τάσεις.

Οι ευκαιρίες στην Αθήνα

Όπως προέκυψε από την έρευνα στην Αθήνα παρουσιάζουν άνθηση επαγγέλματα που συνδέονται με τον τομέα της πληροφορικής αλλά και με τον τομέα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού και των θετικών επιστημών.

  • Επιστήμονες έρευνας και ανάπτυξης (R&D),
  • Ειδικοί στην ανεύρεση και απόκτηση ταλέντων,
  • Αναλυτές κυβερνοασφάλειας,
  • Μηχανικοί Δεδομένων,
  • Σύμβουλοι για συστήματα, εφαρμογές και προϊόντα.

Οι συγκεκριμένες θέσεις εργασίας, πάντως, απαιτούν υψηλή εξειδίκευση στον εκάστοτε τομέα εξ ου και οι εργοδότες ψάχνουν με μανία να βρουν προσωπικό.

Στους πλέον δυναμικούς κλάδους που κερδίζουν διαρκώς έδαφος είναι και οι τομείς της τεχνητής νοημοσύνης και της βιωσιμότητας, για όσους σκέφτονται να κυνηγήσουν καριέρα σε κάποια πόλη του εξωτερικού.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X