Οικονομία

Alumil: Done deal για την αναδιάρθρωση δανείων με τράπεζες

Alumil: Done deal για την αναδιάρθρωση δανείων με τράπεζες
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η διοίκηση του ομίλου Alumil και οι πιστώτριες τράπεζες βρίσκονται ένα βήμα πριν την υπογραφή των βασικών όρων συμφωνίας (term sheet) για την αναδιάρθρωση δανεισμού του ομίλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο αναδιάρθρωσης προβλέπει τη χορήγηση νέου κοινοπρακτικού δανείου, λήξης 2030, με επιτόκιο πέριξ του 3%, μέσω του οποίου θα αναχρηματοδοτηθεί το συντριπτικό μέρος του βραχυπρόθεσμου σήμερα δανεισμού που βαρύνει τον όμιλο.

Οι εξελίξεις με την Alumil

Από την πλευρά της, η Aλουμύλ και ο βασικός της μέτοχος Γ. Μυλωνάς αναλαμβάνουν σειρά υποχρεώσεων. Ο Γ. Μυλωνάς αναλαμβάνει να εισφέρει εις είδος στην Alumil, μέσω αύξησης κεφαλαίου και έκδοσης νέων μετοχών, το 81% της Αλουφόντ. Η εισφορά θα βοηθήσει τη μητρική να βελτιώσει τα περιθώρια κέρδους της καθώς και τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA). Σημειώνεται ότι έχει ήδη ανακοινωθεί η έναρξη προπαρασκευαστικών ενεργειών για την απορρόφηση της Αλουφόντ, η οποία εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί, με βάση όσα γνωστοποίησε η Alumil, ως την 30ή Ιουνίου.

Η KPMG βρίσκεται στο τελικό στάδιο διενέργειας αποτίμησης των συγχωνευόμενων εταιρειών (Aλουμύλ και Αλουφόντ) και διατύπωση γνώμης, αναφορικά με το εύλογο, δίκαιο και λογικό της σχέσης ανταλλαγής.

Fund πόνταρε… Ελλάδα και πέτυχε αποδόσεις – ρεκόρ!

Ο όμιλος Aλουμύλ, από την πλευρά του, θα προχωρήσει σε κινήσεις περαιτέρω εξορθολογισμού της δομής του, κλείνοντας ή πουλώντας μονάδες με μικρή συνεισφορά στον ενοποιημένο τζίρο και παρέχοντας πρόσθετες εξασφαλίσεις για κάποιες θυγατρικές του εξωτερικού. Είναι πιθανόν ότι η συμφωνία θα προβλέπει πως ένα μέρος της πλεονάζουσας ρευστότητας θα κατευθύνεται για την -πρόωρη- αποπληρωμή δανεισμού.

Ο όμιλος έκλεισε τη χρήση 2018 με πωλήσεις 257,5 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 19,5%, σε σχέση με το 2017. Το μεικτό περιθώριο κέρδους αυξήθηκε οριακά, φθάνοντας στο 20,75%, ενώ τα προσαρμοσμένα EBITDA άγγιξαν τα 20 εκατ. ευρώ. Ο καθαρός δανεισμός ανήλθε στα 158,6 εκατ. ευρώ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X