Θέμα

Απεργία στις 28 Φεβρουαρίου: Χωρίς ταξί από σήμερα η Αθήνα – Οι αποφάσεις για ΜΜΜ, πλοία, αεροπλάνα

Απεργία στις 28 Φεβρουαρίου: Χωρίς ταξί από σήμερα η Αθήνα – Οι αποφάσεις για ΜΜΜ, πλοία, αεροπλάνα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

ΑΔΕΔΥ: Την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο της Ανώτατης Διοίκησης Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (Α.Δ.Ε.Δ.Υ.)

Ενώ  με υπομονή θα πρέπει να οπλιστούν όσοι κινούνται με τα ΜΜΜ στην Αθήνα, αφού την Τετάρτη 28/02 είναι η ημέρα απεργίας. Παράλληλα, συγκεντρώσεις θα υπάρξουν από νωρίς στο κέντρο της πρωτεύουσας, με την κυκλοφορία των οχημάτων να γίνεται μετ’ εμποδίων.

Εκτός από τα ΜΜΜ, που στο σύνολο τους θα έχουν είτε στάσεις εργασίας είτε 24ωρη απεργία, πλοία και αεροπλάνα θα παραμείνουν καθηλωμένα. Ενώ και τα ταξί που τράβηξαν χειρόφρενο από σήμερα, Τρίτη 27/02, δεν θα κυκλοφορήσουν την Τετάρτη 28/02. Οι οδηγοί αναμένεται να συγκεντρωθούν στην οδό Σπύρου Πάτση κατά τις 10:30 και στην συνέχεια θα κατευθυνθούν προς το Υπουργείο Μεταφορών.

48ωρη απεργία στα ταξί

Από σήμερα, στην Αθήνα δεν κυκλοφορούν ταξί, όπως και αύριο, Τετάρτη 28/02. Για σήμερα, μάλιστα, οι οδηγοί ταξί έχουν προγραμματίσει μηχανοκίνητη πορεία με τα οχήματά τους από τη Σπύρου Πάτση μέχρι το υπουργείο Μεταφορών, στη λεωφόρο Μεσογείων.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ελληνική Αστυνομία θα λάβει μέτρα αποσυμφόρησης της κίνησης πραγματοποιώντας εκτροπές και διακοπές κυκλοφορίας, όπου είναι απαραίτητες, κατά το μήκος της διαδρομής.

Θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την οδό Σπύρου Πάτση, όπου θα συγκεντρωθούν τα ταξί, και στη συνέχεια διαδοχικές ρυθμίσεις κυκλοφορίας στο δρομολόγιο μέσω της Λεωφόρου Αθηνών, Πλατεία Καραϊσκάκη, Μάρνη, Πατησίων, Λεωφόρου Αλεξάνδρας καθώς και στη Λεωφόρο Μεσογείων, μέχρι το Υπουργείο Μεταφορών.

Τι ισχύει με τα λεωφορεία στις 28/02

Τα λεωφορεία της Αττικής, ήταν τα πρώτα που μπήκαν στον χορό των κινητοποιήσεων. Σύμφωνα με τις αποφάσεις, λεωφορεία και τρόλεϊ θα κινηθούν από τις 09:00 έως τις 21:00, αφού οι εργαζόμενοι εξήγγειλαν δύο στάσεις εργασίας στην έναρξη και τη λήξη της βάρδιας.

Πάντως πλήρης αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται από τις 10 το πρωί και έπειτα, ενώ τα τελευταία δρομολόγια αναμένεται να αναχωρήσουν από τις αφετηρίες γύρω στις 20:00.

24ωρη στον Προαστιακό

Ο προαστιακός έχει κηρύξει 24ωρη απεργία, έτσι κανένα δρομολόγιο δεν θα εκτελείται αύριο.

Αναμονή για Μετρό – Ηλεκτρικό

Προς το παρόν δεν υπάρχει ξεκάθαρη απόφαση για το Μετρό και τον Ηλεκτρικό.

Σύμφωνα με διαρροές μετά τη συνεδρίαση του ΔΣ του ΣΕΛΜΑ -δηλαδή του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό- η απόφαση που ελήφθη είναι για στάση εργασίας από τις 09:00 έως τις 21:00 στο μετρό. Ωστόσο, άλλα σωματεία αναφέρουν ότι αποφάσισαν συμμετοχή με 24ωρη απεργία, που σημαίνει ότι τα μέσα μεταφοράς δεν θα κινηθούν καθόλου.

Μέλη του ΣΕΛΜΑ, ανέφεραν ότι η τελική ανακοίνωση θα γίνει σήμερα Τρίτη 27 Φεβρουαρίου.

Χωρίς πλοία και αεροπλάνα στις 28/02

Όσοι ετοίμαζαν ταξίδι την Τετάρτη, θα πρέπει να ακυρώσουν τα πλάνα τους, καθώς τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια και τα αεροπλάνα καθηλωμένα στο έδαφος.

Η AEGEAN και η Olympic Air προχώρησαν σε έκτακτες ανακοινώσεις για να ενημερώσουν τους επιβάτες τι πρέπει να κάνουν για τις πτήσεις τους.

«Η AEGEAN και η Olympic Air ενημερώνουν το επιβατικό κοινό ότι σε συνέχεια ανακοίνωσης της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδος (ΕΕΕΚΕ) για τη συμμετοχή τους στην 24ωρη γενική απεργία που εξήγγειλε η ΑΔΕΔΥ, την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 και έως ότου η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, αρμόδια για την έκδοση σχετικής ΝΟΤΑΜ ενημερώσει για την ακύρωση των πτήσεων, όλοι οι επιβάτες που διαθέτουν εισιτήρια σε πτήσεις που επηρεάζονται, μπορούν να προβούν σε αλλαγές χωρίς κόστος επανέκδοσης και διαφορά ναύλου.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούνται οι επιβάτες να επισκεφθούν το site της AEGEAN www.aegeanair.com και της Olympic Air www.olympicair.com ή να επικοινωνήσουν στα παρακάτω τηλέφωνα:

Για την AEGEAN:

801 1120000 (από σταθερό), 210 6261000 (από κινητό)

Για την Olympic Air:

801 801 0101 (από σταθερό), 210 3550500 (από κινητό)»

Σημειώνεται πως ανακοίνωση έχει εκδώσει και η ΟΛΜΕ. Οι καθηγητές συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία και στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Τι ώρα η συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ στο κένρο της Αθήνας

Το κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ δόθηκε στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος την Τετάρτη.

«Τα ΚΕΡΔΗ τους ή οι ΖΩΕΣ μας», επιγράφεται το σχετικό δελτίο Τύπου κι αναφέρει ότι, «Δυναμώνουμε τη φωνή μας και απαιτούμε να μπει τέρμα στη πολιτική που υποτιμά τη ζωή των εργαζομένων, που πετσοκόβει μισθούς και δικαιώματα, που ιδιωτικοποιεί υπηρεσίες, υποβαθμίζοντας τη λειτουργία τους με την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση και συνεχίζοντας ένα χρόνο μετά το έγκλημα των Τεμπών την προσπάθεια συγκάλυψης των πραγματικών υπευθύνων.

Απαιτούμε ζωή με δικαιώματα, δουλειά με πραγματικές αυξήσεις 10% κι όχι την κοροϊδία του 1,5 ευρώ την ημέρα, ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας.

Να δοθεί πίσω ο 13ος και 14ος μισθός, να καταργηθεί το χαράτσι της εισφοράς αλληλεγγύης, να προσμετρηθεί στη μισθολογική εξέλιξη η προϋπηρεσία της διετίας 2016 -17, να αυξηθεί και να επεκταθεί το επίδομα επικίνδυνης κι ανθυγιεινής εργασίας, να αυξηθεί το αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ.

Να στελεχωθούν άμεσα με μόνιμους υπαλλήλους όλοι οι κρίσιμοι δημόσιοι φορείς (υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, ασφάλιση κ.α) και να φτιαχτούν όλες οι αναγκαίες υποδομές.

Η απεργία καλύπτει όλους τους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα, ανεξάρτητα από σχέση εργασίας», καταλήγει το δελτίο Τύπου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X