Οικονομία

Αρνητικό το κλίμα στις ασιατικές αγορές

Αρνητικό το κλίμα στις ασιατικές αγορές
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται σήμερα, Πέμπτη 04.10.2018, οι ασιατικές αγορές με το κλίμα να παραμένει υποτονικό.

Και σ’ αυτό βοηθούν οι αγορές στην Κίνα που παραμένουν κλειστές για την εθνική γιορτή της “Χρυσής Εβδομάδας”.

Ο ιαπωνικός Nikkei αν και βρέθηκε να κινείται νωρίτερα σε ανοδικό έδαφος υποχώρησε 0,6% στις 23.975,62 μονάδες. Οι μετοχές των Toyota και SoftBank κατέγραψαν πάντως άνοδο 0,6% και 1,3% αντίστοιχα εν μέσω αναφορών ότι οι δύο εταιρείες θα ανακοινώσουν την συνεργασία τους στην αυτόνομη οδήγηση και σε άλλες τεχνολογίες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημειώνει μεγάλες απώλειες 1,9% μετά τις απαισιόδοξες προβλέψεις τηςJPMorgan για την πορεία των εμπορικών διαπραγματεύσεων ΗΠΑ – Κίνας.

Ιταλία: Διευθυντής τράπεζας… Ρομπέν των Δασών! Έπαιρνε… λεφτά πλουσίων σε φτωχούς!

Η JPMorgan περιμένει η διένεξη να κλιμακωθεί σε πλήρη εμπορικό πόλεμο μέχρι το επόμενο έτος και σε αυτό το πλαίσιο υποβάθμισε την σύσταση της στις κινεζικές μετοχές σε “neutral”, ενώ υιοθέτησε αρνητικό outlook στο γουάν και μείωσε τις εκτιμήσεις της για την ανάπτυξη του κινεζικού ΑΕΠ.

Σημειώνεται ότι οι αγορές στην ηπειρωτική Κίνα θα παραμείνουν κλειστές όλη την εβδομάδα για την αργία της “Χρυσής Εβδομάδας”.

Πώς κινούνται οι ασιατικές αγορές

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημειώνει πτώση 1,5% εν μέσω αναφορών ότι η κεντρική τράπεζα της χώρας ενδεχομένως να προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων της μέσα στο μήνα.

Στην Αυστραλία ο δείκτης ASX 200 σημειώνει άνοδο 0,5%, ενώ στη Νέα Ζηλανδία ο NZX 50 χάνει 0,4%. Απώλειες άνω του 1% σημειώνουν οι δείκτες σε Ταιβάν και Σιγκαπούρη.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X