Οικονομία

«Έσπρωξαν» τις ευρωαγορές οι δηλώσεις του Powell

«Έσπρωξαν» τις ευρωαγορές οι δηλώσεις του Powell
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ενισχύονται οι ευρωαγορές λαμβάνοντας ώθηση κυρίως από την χτεσινή ομιλία του επικεφαλής της Fed, Jerome Powell.

Πώς κινούνται οι ευρωαγορές

Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ο γερμανικός δείκτης DAX ενισχύεται κατά 0,16%, ο γαλλικός CAC 40 κινείται ανοδικά κατά 0,27% και ο FTSE 100 κερδίζει 0,20%.

Στον ευρωπαϊκό νότο ο ισπανικός ΙBEX 35 σημειώνει άνοδο 0,24% και ο δείκτης του Μιλάνου  FTSE MIB επίσης κερδίζει 0,59%.

O επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ “έστρωσε το δρόμο” για μια μείωση των επιτοκίων στην επόμενη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της Fed στα τέλη του μήνα προκειμένου να δοθεί ώθηση στην υποτονική ανάπτυξη.

Στην ομιλία του ενώπιον του Κογκρέσου, ο Powell ανέφερε ότι το οικονομικό outlook δεν έχει βελτιωθεί. Υπενθυμίζεται ότι όταν οι αξιωματούχοι της Fed είχαν συμφωνήσει να διατηρήσουν σταθερά τα επιτόκια τον προηγούμενο μήνα, ο Powell είχε αφήσει να εννοηθεί ότι ενδεχομένως να ακολουθούσε προσεχώς μια μείωση των επιτοκίων εάν δεν βελτιώνονταν οι οικονομικές προοπτικές που επισκιάζονταν από την αβεβαιότητα για την εμπορική πολιτική και την αποδυνάμωση της παγκόσμιας ανάπτυξης.

Τα… εταιρικά

Στα εταιρικά νέα, οι μέτοχοι της Deutsche Bank αναμένουν να μάθουν από τον διευθύνοντα σύμβουλο Christian Sewing πως σχεδιάζει να επιτύχει τους στόχους για αύξηση των εσόδων στο πλαίσιο του προγράμματος αναδιάρθρωσης της τράπεζας ύψους 7,4 δισ. ευρώ.

Κέρδη στις ασιατικές αγορές στον απόηχο της ομιλίας Powell!

Η Swiss Re αναστέλλει την δημόσια εγγραφή ύψους $4,1 δισ. λόγω των συνθηκών αγοράς ενώ η Societe Generale αντιμετωπίζει μήνυση ύψους $792 εκατ. από οικογένεια ιδιοκτητών κουβανικής τράπεζας για κατάσχεση χρημάτων από την κυβέρνηση του Φιντέλ σχεδόν πριν από δεκαετίες. Οι κληρονόμοι ισχυρίζονται ότι η γαλλική τράπεζα οφείλει αποζημίωση για την καταστρατήγηση των κυρώσεων των ΗΠΑ έναντι της Κούβας.

Ο επικεφαλής της Raynair προειδοποίησε ότι η παρατεταμένη παραμονή των Boeing 737 MAX στο έδαφος μπορεί να επιρεάσει σημαντικά τα σχέδια της αεροπορικής εταιρείας μέχρι τον επόμενο καλοκαίρι.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X