Οικονομία

Εθελούσια έξοδος για 60 εργαζομένους στην τσιμεντοβιομηχανία Τιτάν!

Εθελούσια έξοδος για 60 εργαζομένους στην τσιμεντοβιομηχανία Τιτάν!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η εθελούσια έξοδος αφορά περί τους 60 εργαζόμενους, στους οποίους προβλέπεται η χορήγηση αυξημένων μπόνους.

Η εθελούσια έξοδος κρίθηκε απαραίτητη καθώς ο κύκλος εργασιών του τομέα Eλλάδα και Δυτική Eυρώπη συρρικνώθηκε κατά 3% στο εννεάμηνο φτάνοντας τα 189,9 εκατ. ευρώ, ενώ τα λειτουργικά κέρδη υποχώρησαν 27%.

Εθελούσια έξοδος και… σενάρια

Mετά την κίνηση της εθελουσίας, η οποία προκάλεσε αίσθηση στην αγορά, φουντώνουν ξανά τα σενάρια για μια σειρά νέων κινήσεων από τον Όμιλο με στόχο την μείωση του λειτουργικού του κόστους καθώς αυτή τη στιγμή οι τρεις παραγωγικές μονάδες που ελέγχει η Τιτάν στη χώρα μας, σε Πάτρα, Kαμάρι, Θεσσαλονίκη λειτουργούν στο μόλις 15% της δυναμικότητάς τους για να καλυφθούν οι εγχώριες ανάγκες.

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με στελέχη της τσιμεντοβιομηχανίας, ο κλάδος κατασκευών βρίσκεται σε βαθιά κρίση.

Τα σημάδια ήπιας βελτίωσης που εμφανίστηκαν μέσα στο 2014, αναστράφηκαν ραγδαία από το καλοκαίρι του 2015 κι έπειτα, λόγω των capital controls και της περαιτέρω συρρίκνωσης της οικονομικής δραστηριότητας που οδήγησε τη ζήτηση τσιμέντου στα επίπεδα του 1962, δηλαδή σε επίπεδα χαμηλότερα κατά 65% του μέσου όρου των τελευταίων 50 ετών.

Είναι ενδεικτικό ότι με βάση τα αποτελέσματα στο 9μηνο της τρέχουσας χρήσης, ισχυρότερη πηγή ανάπτυξης και κερδοφορίας του ομίλου ήταν η αμερικανική αγορά, ενώ στην Ελλάδα η ζήτηση ήταν αισθητά χαμηλότερη απ’ ό,τι το 2016 και η μητρική εταιρεία εμφάνισε ζημιές ύψους 11 εκατ. περίπου ευρώ, παρά το γεγονός ότι συνέχισε με υψηλούς ρυθμούς τις εξαγωγές τσιμέντου σε άλλες ευρωπαϊκές και τρίτες χώρες.

Τα σχέδια για το μέλλον

Ο Όμιλος πάντως σημείωσε υψηλότερο κύκλο εργασιών κατά 1,8% ο οποίος ανήλθε στα 1,4 δισ. ευρώ λειτουργώντας σε 14 χώρες δεκατρία εργοστάσια τσιμέντου, τρεις μονάδες άλεσης τσιμέντου, περισσότερες από 65 λατομικές μονάδες αδρανών υλικών και 125 μονάδες παραγωγής έτοιμου σκυροδέματος.

Πληροφορίες του bankingnews.gr, αναφέρουν ότι η εταιρεία σχεδιάζει την μεταφορά της έδρας της στο εξωτερικό, έχοντας ήδη στρέψει τα τελευταία χρόνια το ενδιαφέρον της σε Αμερική και Βραζιλία.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X