Οικονομία

Φουλ του… μείον στις ασιατικές αγορές!

Φουλ του… μείον στις ασιατικές αγορές!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Αρνητικά πρόσημα κυριαρχούν σήμερα στις ασιατικές αγορές. Και μάλιστα στον απόηχο της χθεσινής αρνητικής στροφής των ευρωπαϊκών αγορών και εν μέσω μιας ήσυχης σε γενικές γραμμές συνεδρίασης, καθώς το αμερικανικό χρηματιστήριο και πολλές ασιατικές αγορές παρέμειναν κλειστές την Δευτέρα λόγω αργίας.

Τι καταγράφεται στις ασιατικές αγορές

Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei έκλεισε με απώλειες 1,12%, ο ASX 200 στην Αυστραλία σημείωσε οριακή πτώση, ενώ ο New Zealand στη Νέα Ζηλανδία κατέγραψε απώλειες 0,23%.

Τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Κεντρικής Τράπεζας της Αυστραλίας, τα οποία είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας, έδειξαν ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής ήταν αισιόδοξοι για την ανοδική τάση της παγκόσμιας οικονομίας. Τα μέλη της RBA σημείωσαν επίσης ότι η αύξηση των μισθών “θα πρέπει να ενισχυθεί κι άλλο” παρά την ισχυρή αγορά εργασίας και τόνισαν ότι το χρέος των νοικοκυριών παρέμεινε “υψηλό”.

Ισχυρές απώλειες πάνω από το 1% (1,13%) σημειώνει στο μεταξύ ο Kospi στη Νότια Κορέα υπό το βάρος της πτώσης των μετοχών του τεχνολογικού κλάδου: η Samsung Electronics σημείωσε απώλειες 1,86%, ενώ η SK Hynix έχασε 1,05%.

Στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ που άνοιξε μετά την χθεσινή αργία, ο Hang Seng διέγραψε τις αρχικές απώλειες και κινείται ελαφρώς υψηλότερα.

HSBC: Προχωρά στην έκδοση χρέους έως 7 δισ. δολάρια!

Σημειώνεται ότι κλειστές παρέμειναν σήμερα οι αγορές στην ηπειρωτική Κίνα, στην Ταϊβάν και το Βιετνάμ.

Στα επιχειρηματικά νέα, πτώση 37% στα καθαρά κέρδη α’ εξαμήνου κατέγραψε η BHP Billiton, ωστόσο ανακοίνωσε πως θα αυξήσει το εξαμηνιαίο μέρισμα κατά 37% χάρη στην ανάκαμψη των τιμών εμπορευμάτων που έδωσε ώθηση στις ταμειακές της ροές.

Υπενθυμίζεται ότι με αρνητικό πρόσημο ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Δευτέρας τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς οι επενδυτές εμφανίστηκαν επιφυλακτικοί μετά το ράλι της προηγούμενης εβδομάδας που ακολούθησε το sell-off στις αρχές του μήνα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X