Οικονομία

HSBC Ελλάδας: Εντείνεται η αγωνία για τους εργαζομένους!

HSBC Ελλάδας: Εντείνεται η αγωνία για τους εργαζομένους!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Από μέρα σε μέρα περιμένουν οι 300 εργαζόμενοι της HSBC Ελλάδας τις ανακοινώσεις της διοίκησης για την «τύχη» του ελληνικού παραρτήματος, μετά από ολιγόμηνη καθυστέρηση λόγω της πανδημίας.

Πηγές με γνώση των διαδικασιών αναφέρουν στο insider.gr ότι μετά τις εξαγγελίες του χρηματοοικονομικού κολοσσού για περικοπή 35.000 θέσεων παγκοσμίως, είναι ζήτημα ημερών να ανακοινωθεί το πρόγραμμα συρρίκνωσης των εργασιών στη χώρα μας. Άγνωστες παραμένουν, ωστόσο, οι προτεραιότητες της διοίκησης, καθώς και ο αριθμός των θέσεων εργασίας που θα περικοπούν στην Ελλάδα.

Η HSBC και οι εξελίξεις

Έχει καταστεί σαφές, πάντως, ότι η κατάργηση των θέσεων θα συνοδευτεί από πακέτο αποζημίωσης για τους εργαζομένους που θα αποχωρήσουν, ενώ θα δοθεί και αρκετός χρόνος για εύρεση νέας εργασίας. Στο πλαίσιο αυτό, η διοίκηση έχει διαβεβαιώσει το προσωπικό ότι θα δοθεί περιθώριο αρκετών μηνών προκειμένου να υπάρχει περιθώριο για επαγγελματική αποκατάσταση εκτός της HSBC.

Θυμίζεται ότι ο κώδωνας του κινδύνου για συρρίκνωση του διεθνούς δικτύου της HSBC έκρουσε για πρώτη φορά τον Ιανουάριο, όπου είχαν γίνει γνωστά τα σχέδια για ριζική αναδιάρθρωση με στόχο την αλλαγή του μοντέλου λειτουργίας της. Όσον αφορά στον τομέα της Λιανικής (Retail) στην Ελλάδα, η «τύχη» του θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την HSBC Γαλλίας, όπου υπάγεται από το 2018 το ελληνικό branch. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να πωληθεί σε ενδιαφερόμενο αγοραστή.

Το επίκεντρο του ενδιαφέροντος του παγκόσμιου κολοσσού παραμένει η Ασία, ενώ οι μεγαλύτερες περικοπές αναμένεται να γίνουν στην Ευρώπη και τη Νότια Αμερική.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X