Οικονομία

Κλίμα… πράσινο στις ευρωαγορές!

Κλίμα… πράσινο στις ευρωαγορές!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σε ανοδικό έδαφος κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στις συναλλαγές της Παρασκευής αν και η κλιμακούμενη πολιτική αβεβαιότητα στις ΗΠΑ προβληματίζει τους επενδυτές.

Στο ταμπλό ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,45% στις μονάδες 391,69 μονάδες.

Η επενδυτική προσοχή παραμένει στραμμένη στις πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ μετά την δημοσιοποίηση των καταγγελιών ενός ανώνυμου πληροφοριοδότη για την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο πρόεδρος Τραμπ με τον Ουκρανό ομόλογο του τον περασμένο Ιούλιο. Στην εν λόγω επικοινωνία ο πρόεδρος Τραμπ φέρεται να ζήτησε από τον ηγέτη της Ουκρανίας να ξεκινήσει έρευνες για τον γιο του πολιτικού του αντιπάλου, Τζον Μπάιντεν.

Στις καταγγελίες του ο πληροφοριοδότης αναφέρει ότι ο πρόεδρος Τραμπ καταχράστηκε την εξουσία του, ενώ αναφέρει ότι ο Λευκός Οίκος προσπάθησε να αποκρύψει τα αρχεία της τηλεφωνικής επικοινωνίας. Οι Δημοκρατικοί έχουν ήδη ξεκινήσει έρευνα για την παραπομπή του Αμερικανού προέδρου, κλιμακώνοντας την κόντρα με τον ένοικο του Λευκού Οίκου.

Υποστηρικτικά στο κλίμα λειτουργούν οι προσδοκίες για μια εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας μετά τις θετικές δηλώσεις του προέδρου Τραμπ τις τελευταίες ημέρες. Οι διαπραγματευτές των δύο πλευρών θα συναντηθούν στην Ουάσινγκτον στις 10 Οκτωβρίου, σύμφωνα με πηγές που μίλησαν στο CNBC.

Πώς κινούνται οι ευρωαγορές

Ο γερμανικός DAX ενισχύεται 0,4% στις 12.339,05 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 0,3% στις 5.639,47 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB σημειώνει οριακά κέρδη 0,06%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 ενισχύεται 0,2%.

«Εξάγουν»… νευρικότητα στις ασιατικές αγορές οι ΗΠΑ!

Ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,9% στον απόηχο των δηλώσεων του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα φέρει την ευθύνη εάν δεν υπάρξει συμφωνία για το Brexit.

Την Πέμπτη, ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι θα πρέπει να πέσουν οι τόνοι μετά την σφοδρή αντιπαράθεση στο κοινοβούλιο την προηγούμενη ημέρα. Ο Βρετανός πρωθυπουργός ζήτησε από την αντιπολίτευση να καταθέσει πρόταση μομφής, με τους Εργατικούς να απαντούν ότι εάν θέλει πρόωρες εκλογές θα πρέπει πρώτα να πάρει παράταση για το Brexit.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X