Οικονομία

Λαγκάρντ: Δεν υπάρχει κίνδυνος στασιμοπληθωρισμού

Λαγκάρντ: Δεν υπάρχει κίνδυνος στασιμοπληθωρισμού
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει ήδη αρχίσει να προκαλεί προβλήματα στην οικονομία και έχει εκτοξεύσει τον πληθωρισμό. Αλλά για την Κριστίν Λαγκάρντ δεν υπάρχει επί του παρόντος κανένα στοιχείο στασιμότητας.

Ερωτηθείσα κατά τη διάρκεια ομιλίας της στο Ινστιτούτο Montaigne στο Παρίσι αν εξαιτίας της ουκρανικής κρίσης υπάρχει κίνδυνος στασιμοπληθωρισμού, δηλαδή υποτονικής ανάπτυξης και υψηλού πληθωρισμού, η Κριστίν Λαγκάρντ απάντησε πως «δεδομένης της ανάκαμψης που βρισκόταν σε εξέλιξη, δεν βλέπουμε στασιμότητα της οικονομίας στον ορίζοντα του 2022, ούτε του 2023, ούτε του 2024».

«Ακόμα και στο πιο ζοφερό σενάριο, με δευτερογενείς επιπτώσεις, με εμπάργκο φυσικού αερίου και βενζίνης και επιδείνωση του πολέμου για μεγάλο χρονικό διάστημα… ακόμα και έτσι έχουμε ανάπτυξη 2,3%», είπε.

Ο πόλεμος θα έχει «συνέπειες» για την ανάπτυξη, καθώς ο πληθωρισμός επιταχύνεται και η εμπιστοσύνη καταστρέφεται, τόνισε η επικεφαλής της ΕΚΤ, σημειώνοντας πως η δυσκολία για τις κεντρικές τράπεζες είναι να διατηρήσουν τη σταθερότητα των τιμών χωρίς να βλάψουν την οικονομία.

Σημειώνεται ότι η ΕΚΤ αναθεώρησε προς τα κάτω, στο 3,7%,την πρόβλεψή της για την ανάπτυξη στην ευρωζώνη.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X