Οικονομία

Μάκης Βορίδης για ελεύθερους επαγγελματίες: Ειρωνείες και ατάκα ότι θα επιλέξουν το τεκμαρτό και όχι τον έλεγχο σε βάθος 5ετίας (βίντεο)

Μάκης Βορίδης για ελεύθερους επαγγελματίες: Ειρωνείες και ατάκα ότι θα επιλέξουν το τεκμαρτό και όχι τον έλεγχο σε βάθος 5ετίας (βίντεο)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η εμμονή της κυβέρνησης με τη φοροεπιδρομή στους ελεύθερους επαγγελματίες δεν κρύβεται από τον εθελοντικό έλεγχο που θεσπίζεται. Μάλιστα υπάρχουν περιπτώσεις υπουργών που ένεκα της αλαζονείας  ειρωνεύονται τους φορολογούμενους, όπως για παράδειγμα ο Μάκης Βορίδης.

Ο υπουργός Επικρατείας κάνοντας άλματα λογικής και εμφανιζόμενος περιπαικτικός απέναντι στους ελεύθερους επαγγελματίες χαρακτήρισε «εθελοντικό» το τεκμήριο καθώς όπως υποστήριξε όποιοι δεν συμφωνούν θα «πατήσουν το κουμπί του ελέγχου» και θα δώσουν εξουσιοδότηση για πλήρη έλεγχο και όλων των οικονομικών και περιουσιακών στοιχείων τους σε βάθος 5ετίας.

 

«Αφού είσαι ακέραιος και έντιμος φορολογούμενος δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα» από τον 5ετή έλεγχο ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας υποστηρίζοντας παράλληλα ότι η ΝΔ το είχε πει και προεκλογικά ότι θα έκανε αλλαγές στη φορολογία των ελεύθερων επαγγελματιών καθώς μιλούσε στο πρόγραμμά της για «φορολογική συμμόρφωση» (η ρύθμιση για τους ελεύθερους επαγγελματίες δεν μπορεί να χαρακτηριστεί συμμόρφωση, αλλά επιδρομή και μάλιστα παλαιοημερολογίτικη).

Η φορολογική συμμόρφωση είναι οικειοθελής αφού το τεκμαρτό είναι εθελοντικό (καθόλου εθελοντικό. υποχρεωτικό είναι), συνέχισε τις ειρωνείες ο Μάκης Βορίδης και προβλέποντας ότι τελικά η συντριπτική πλειοψηφία των ελεύθερων επαγγελματιών θα αποδεχθεί το τεκμαρτό και δεν θα επιλέξει τον έλεγχο σε βάθος 5ετίας.

 

Σχόλιο eretikos.gr. Αφού η κυβέρνηση τους αντιμετωπίζει ως φοροφυγάδες  θα έπρεπε η ίδια να δώσει εντολή στην ΑΑΔΕ να ελεγχθούν όλοι οι ύποπτοι για φοροδιαφυγή

 

 



Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X