Πολιτική

Βορίδης για Μητσοτάκη: Είναι… παράδειγμα και σημείο αναφοράς για την Ευρώπη και τον κόσμο (βίντεο)

Βορίδης για Μητσοτάκη: Είναι… παράδειγμα και σημείο αναφοράς για την Ευρώπη και τον κόσμο (βίντεο)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σε δηλώσεις που μπορεί να προκαλέσουν γέλιο προχώρησε ο Μάκης Βορίδης καθώς σε ερώτηση για τα ζητήματα που υπάρχουν με το κράτος δικαίου στην Ελλάδα, απάντησε ότι αυτά δεν ισχύουν και ότι «ο Μητσοτάκης είναι ο πιο πετυχημένος πρωθυπουργός στην Ευρώπη. Είναι ένα παράδειγμα και μία αναφορά για την Ευρώπη και τον κόσμο» (σ.σ πάλι καλά που δεν πρόσθεσε στο ηλιακό σύστημα, στο γαλαξία και το σύμπαν).

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη του στο Σκάι, ο υπουργός Επικρατείας, ρωτήθηκε για το ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου, αλλά και τα πολλά ζητήματα, που έχουν τεθεί σχετικά με τη δικαιοσύνη και το κράτος δικαίου στην Ελλάδα. Το αποτέλεσμα ήταν, ο κ. Βορίδης να αναπαράξει για άλλη μία φορά θεωρίες συνωμοσίας, περί εσωτερικών και εξωτερικών εχθρών, που θέλουν να χτυπήσουν τον Μητσοτάκη.

 

Τη στιγμή που η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών θεωρεί ότι υπάρχει θέμα συγκάλυψης στην τραγική υπόθεση των Τεμπών και το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο έχει εκφράσει επίσημα την ανησυχία του για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα, ο Μάκης Βορίδης, είπε για τις πολιτικές δυνάμεις που εκφράζουν τον φόβο τους για τις πολιτικές της κυβέρνησης, ότι «ο σκοπός τους δεν είναι να χτυπήσουν την Ελλάδα.

Υπάρχει αυτό που λέμε ετερογονία του σκοπού εδώ. Χτυπάνε την Ελλάδα, αλλά ο κύριος σκοπός ποιος είναι, ο Μητσοτάκης. Να ακυρωθεί ο Μητσοτάκης. Γιατί στον Μητσοτάκη δεν μπορείς να πεις τίποτα για την ανάπτυξη. Δεν μπορείς να του πεις τίποτα για την ανεργία. Δεν μπορείς να του πεις τίποτα για τις επενδύσεις» (για τις επενδύσεις να θυμίσουμε στον υπουργό ότι το 2023 υποχώρησαν 38,6% και πλειονότητα είναι σε ακίνητα και ουδόλως παραγωγικές).

Τέλος, ο υπουργός Επικρατείας είπε ότι για την αξιολόγηση του κράτους δικαίου, ότι αρμόδια είναι η ευρωπαϊκή επιτροπή, η οποία «θεωρεί ότι έχουν γίνει βήματα προόδου στην Ελλάδα».

Σημειώστε ότι τη συνέντευξη την έδωσε στο γίγαντα της δημοσιογραφίας Άρη Πορτοσάλτε, στον οποίο μπορείς να λες ότι θέλεις χωρίς αντίλογο όταν πρόκειται να εκθειάσεις τον Μητσοτάκη, τον φίλο του τον Άδωνι και γενικώς την κυβέρνηση.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X