Οικονομία

Μικτές τάσεις επικρατούν στις ασιατικές αγορές

Μικτές τάσεις επικρατούν στις ασιατικές αγορές
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μικτές τάσεις διαμορφώνονται σήμερα, Τρίτη 11.09.2018, στις ασιατικές αγορές μετά το χτεσινό θετικό κλείσιμο του S&P και του Nasdaq. Οι οποίοι τερμάτισαν ένα αρνητικό σερί τεσσάρων διαδοχικών συνεδριάσεων.

Πώς κινούνται οι ασιατικές αγορές

Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei έκλεισε με άνοδο 1,26%. Στην ηπειρωτική Κίνα ο δείκτης Shanghai Composite κινείται πτωτικά κατά 0,48% και ο Shenzhen Composite ενισχύεται κατά 0,01%.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,73%. Ο Kospi της Νότιας Κορέας έκλεισε με πτώση 0,16%. Ο STI της Σιγκαπούρης υποχωρεί κατά 0,37%, κέρδη 0,62% κατέγραψε ο S&P/ ASX 200 της Αυστραλίας ενώ ο NZ 50 της Νέας Ζηλανδίας κινήθηκε ανοδικά κατά 1,94%.

Οι επενδυτές εστιάζουν και στην χτεσινή είδηση περί συνάντησης Ντόναλντ Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν. Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έλαβε επιστολή από τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν για τον προγραμματισμό μιας δεύτερης συνάντησης των δύο ηγετών και o Λευκός Οίκος θέλει αυτή να πραγματοποιηθεί, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Σάρα Χάκαμπι Σάντερς. Η Αμερικανίδα αξιωματούχος χαρακτήρισε την επιστολή “θερμή” και “θετική”. “Είμαστε ανοιχτοί και ήδη έχουμε αρχίσει να διοργανώνουμε” μια τέτοια σύνοδο κορυφής, είπε στους δημοσιογράφους.

Εμπόριο και Wall Street

Το εμπόριο εξακολουθεί να βρίσκεται στο επίκεντρο καθώς αναμένονται εξελίξεις στις εμπορικές σχέσεις των ΗΠΑ με τον Καναδά και την Κίνα. Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι είναι έτοιμος να επιβάλει επιπλέον δασμούς σε εισαγόμενα κινεζικά προϊόντα ύψους $267 δισεκατομμυρίων.

Στα μακροοικονομικά στοιχεία της ημέρας, οι κινεζικές πωλήσεις αυτοκινήτων τον Αύγουστο μειώθηκαν για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, καθώς η μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτου έχασε το ρυθμό της μετά από ένα σχετικά ισχυρό α΄ εξάμηνο του έτους. Οι πωλήσεις οχημάτων μειώθηκαν 3,8% στα 2,1 εκατ. τον προηγούμενο μήνα, ανέφερε η κινεζική ένωση κατασκευαστών αυτοκινήτων, μετά από μία πτώση τον Ιούλιο. Η κινεζική αγορά αυτοκινήτου αυξήθηκε 5,6% στο α΄ εξάμηνο του 2018, κατευνάζοντας τις ανησυχίες του κλάδου ότι οι πωλήσεις οχημάτων ίσως να μην αυξηθούν φέτος καθόλου ύστερα από τις ισχυρές επιδόσεις του 2017. Οι πωλήσεις αυτοκινήτων μειώθηκαν 4,6% στα 1,79 εκατ. οχήματα, ασκώντας περαιτέρω πιέσεις στους κατασκευαστές αυτοκινήτων που αντιμετωπίζουν δυσκολίες φέτος με την αγορά της Κίνας.

Σχετικά με το χτεσινό κλείσιμο της Wall Street, o δείκτης Dow Jones έχασε 59,47 μονάδες (-0,23%) κλείνοντας στις 25.857,07 μονάδες, ο Nasdaq πρόσθεσε 21,62 μονάδες (0,27%) στις 7.924,16 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κέρδισε 5,45 μονάδες (0,19%) στις 2.877,13 μονάδες.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X