Οικονομία

Παράταση για το αεροδρόμιο στο Καστέλι – Περιμένοντας τον… μηχανικό

Παράταση για το αεροδρόμιο στο Καστέλι – Περιμένοντας τον… μηχανικό
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Παράταση μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου έδωσε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης για την οριστικοποίηση των συμβατικών εγγράφων της σύμβασης παραχώρησης για τη μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση του νέου διεθνούς αεροδρομίου Ηρακλείου Κρήτης στο Καστέλι.

Η παράταση συνδέεται με τη διαδικασία πρόσληψης του ανεξάρτητου μηχανικού, που θα παρακολουθεί την πορεία της σύμβασης, μέσω διεθνούς διαγωνισμού που θα προκηρυχθεί στις 31 Ιανουαρίου.

Τη σύμβαση παραχώρησης του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι θα υπογράψει η κοινοπραξία «Ariadne Airport Group», στην οποία συμμετέχουν η ΤΕΡΝΑ και η ινδική GMR Airports Limited (με 10%). Η συγκεκριμένη κοινοπραξία κατέθεσε και τη μοναδική προσφορά για το έργο, η οποία ανέρχεται σε 480.000.000 ευρώ, δηλαδή πολύ χαμηλότερα από τα 850.000.000 ευρώ που προέβλεπε ο προϋπολογισμός του υπουργείο Υποδομών.

Χωρίς… ευρωπαϊκό δανεισμό

Με βάση τον σχεδιασμό της κοινοπραξίας, το χρηματοοικονομικό μοντέλο του έργου δεν περιλαμβάνει δανεισμό από Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) ή άλλους φορείς. Ετσι το δημόσιο μπορεί να έχει αυξημένο ποσοστό στην εταιρεία διαχείρισης του αεροδρομίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα κατέχει το 46% της εταιρείας παραχώρησης.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X