Οικονομία

Θα εισαχθεί στις αγορές η Chipita; Ώρα… αποφάσεων!

Θα εισαχθεί στις αγορές η Chipita; Ώρα… αποφάσεων!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

“Εξετάζουμε πολλά ενδεχόμενα, σε διάφορες κεφαλαιαγορές. Ακόμη δεν υπάρχουν οριστικές αποφάσεις”. Αυτό τόνισε μιλώντας στο capital.gr ο ισχυρός άνδρας της Chipita, Σπύρος Θεοδωρόπουλος. Ο ίδιος συμπλήρωσε πως οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν μέχρι τις αρχές Απριλίου, σημειώνοντας πως ακόμη δεν έχει αποφασισθεί σε ποιο ή ποια Χρηματιστήρια, θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση οι μετοχές της εταιρείας του.

Θέλει… Χρηματιστήριο ο mr. Chipita!

Το σίγουρο είναι ότι η Chipita ενδιαφέρεται να εισαχθεί σε κάποιο Χρηματιστήριο, κάτι που δεν έκρυψε τα τελευταία χρόνια ο κ. Θεοδωρόπουλος. Μόλις το περασμένο καλοκαίρι, στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης της Π.Γ. Νίκας απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Capital.gr είχε δηλώσει πως βρισκόταν σε εξέλιξη σχετική μελέτη, ενώ είχε προσθέσει πως δεν είχε αποφασισθεί αν η εταιρεία θα εισαχθεί στο ελληνικό ή σε κάποιο ξένο χρηματιστήριο.

Άλλωστε η εισαγωγή των μετοχών της Chipita, σε κάποια Χρηματιστηριακή αγορά, που ως ενδεχόμενο είχε παίξει έντονα και προ τριετίας, αποτελεί μέρος της συμφωνίας μετόχων, ήτοι του Olayan Group, Σπύρου Θεοδωρόπουλου, Αχ. Φώλια, κ.α. Το που θα πάνε τα κεφάλαια που θα αντλήσει η εταιρεία όποτε αυτή εισαχθεί, αυτά θα κατευθυνθούν για την αξιοποίηση επενδυτικών ευκαιριών που παρουσιάζονται στην Ελλάδα, είπε ο κ. Θεοδωρόπουλος.

Σαφής εντολή της Κομισιόν: 10.000 πλειστηριασμοί φέτος!

Σε ό,τι αφορά τις διεθνείς αγορές η Chipita προχωρεί στην κατασκευή εργοστασίου και στη Σλοβακία, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει να λειτουργεί τον Μάρτιο του 2019. Επίσης, αναμένεται μέσα στο επόμενο διάστημα να προχωρήσει και η συμφωνία που υπέγραψε το 2016 η Chipita με την εταιρεία Munchy’s για τη δημιουργία κοινοπραξίας με σκοπό την κατασκευή εργοστασίου στη Μαλαισία.

Σήμερα ο όμιλος Chipita διαθέτει 11 δικά του εργοστάσια σε Βουλγαρία, Ελλάδα, Ινδία, Πολωνία, Ρουμανία, Ρωσία και Τουρκία, λειτουργώντας 38 γραμμές παραγωγής. Επίσης, διαθέτει 6 εργοστάσια και 28 γραμμές παραγωγής σε Αίγυπτο και Σαουδική Αραβία όπου δραστηριοποιείται μέσω στρατηγικών συνεργασιών. Συνολικά, τα προϊόντα της βρίσκονται σε 66 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X