Διεθνή

Ολοκληρωτική καταστροφή στις Μπαχάμες -20 νεκροί από τον τυφώνα Ντόριαν

Ολοκληρωτική καταστροφή στις Μπαχάμες -20 νεκροί από τον τυφώνα Ντόριαν
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σήμερα αρχίζουν να κατανοούν το καταστροφικό πέρασμα από τις Μπαχάμες του τυφώνα Ντόριαν οι αρχές του τόπου, αλλά και οι οικογένειες που έχουν χάσει τους αγαπημένους τους .

Η θύελλα «δολοφόνος» εξαφάνισε ολόκληρες γειτονιές

Ο δολοφονικός τυφώνας -κατηγορία 5- άφησε πίσω του 20 νεκρούς με τον Πρωθυπουργό Hubert Minnis να προειδοποιεί πως ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί, ενώ τουλάχιστον 70.000 άνθρωποι χρειάζονται άμεσα ανθρωπιστική βοήθεια, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη το βράδυ.

Οι ερευνητικές ομάδες χτενίζουν την περιοχή και στις επόμενες ημέρες θα αποκαλυφθεί η έκταση της καταστροφής, ενώ οι διασώστες επικεντρώνονταν ιδιαίτερα στα κατεστραμμένα νησιά Abaco και Grand Bahama.

Να σημειώσουμε ότι ο Dorian χτύπησε τα νησιά Abaco και Grand Bahama με ανέμους έως 295 χλμ / ώρα και καταρρακτώδη βροχή πριν τελικά μετακομίσει στην θάλασσα σε μια πορεία για τη Φλώριδα. Οι άνεμοι του επιβραδύνθηκαν και πνέουν με επικίνδυνη κλίμακα (175km / h).

Περισσότεροι από δύο εκατομμύρια άνθρωποι κατά μήκος της ακτής της Φλόριντα, της Γεωργίας και της Βόρειας και της Νότιας Καρολίνας προειδοποιήθηκαν να φύγουν. Ενώ η απειλή άμεσου χτυπήματος στη Φλόριντα έχει εξαλειφθεί σε μεγάλο βαθμό, ο Dorian αναμενόταν να περάσει επικίνδυνα κοντά στη Γεωργία και τη Νότια Καρολίνα – και ίσως να χτυπήσει τη Βόρεια Καρολίνα – την Πέμπτη ή την Παρασκευή.

https://twitter.com/Ruptly/status/1169424155739074560

Ελένη Νιζάμη

Δείτε ακόμη:

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες για τον φόνο της Eλένης Τοπαλούδη (vid)

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X