Διεθνή

Κίνα: Επτά νεκροί από ακραία καιρικά φαινόμενα – Σφοδροί άνεμοι παρέσυραν ανθρώπους μέσα από τα σπίτια τους (vids)

Κίνα: Επτά νεκροί από ακραία καιρικά φαινόμενα – Σφοδροί άνεμοι παρέσυραν ανθρώπους μέσα από τα σπίτια τους (vids)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Επτά νεκροί είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός σφοδρών καταιγίδων με ανέμους κατηγορίας τυφώνα που σημειώθηκαν στην επαρχία Τζιανγκσί στην Κίνα.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Reuters τρεις από τους νεκρούς παρασύρθηκαν από τους σφοδρούς ανέμους μέσα από τα σπίτια τους σε πολυώροφο κτίριο στην πόλη Ναντσάνγκ την ώρα που κοιμόνταν, με αποτέλεσμα να πέσουν στο κενό.

Η ακραία κακοκαιρία, που ξεκίνησε το σαββατοκύριακο, έπληξε εννέα πόλεις, μεταξύ των οποίων την Ναντσάνγκ και Τζιουτζιάνγκ, επηρεάζοντας 93.000 ανθρώπους.

Σύμφωνα με αξιωματούχους 552 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους ενώ 2.751 σπίτια υπέστησαν ζημιές.

Οι ισχυρές καταιγίδες -οι ισχυρότερες εδώ και πάνω από μία δεκαετία– συνοδεύονταν σφοδρές βροχοπτώσεις και χαλάζι με μέγεθος μπάλας του γκολφ προκάλεσαν.

Η μετεωρολογική υπηρεσία είχε εκδώσει προειδοποιήσεις για σφοδρούς ανέμους με ταχύτητα έως και επιπέδου 12 στη σχετική τοπική κλίμακα, που αντιστοιχούν σε τυφώνα Κατηγορίας 1.

Οι άνεμοι τέτοιας έντασης είναι σύνηθες φαινόμενο όταν τυφώνες πλήττουν την Κίνα και την ανατολική Ασία αλλά σπάνια παρατηρούνται σε περιοχές της ενδοχώρας, όπως στην επαρχία Τζιανγκσί.

Η κινεζική μετεωρολογική υπηρεσία διατήρησε την υψηλότερη βαθμίδα -πορτοκαλί- συναγερμού για τις καιρικές συνθήκες σε αρκετές περιοχές της νοτιοανατολικής Κίνας καθώς οι ισχυροί άνεμοι, οι χαλαζοπτώσεις και οι καταιγίδες συνεχίζονται και σήμερα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X