Πολιτική

Δ. Τζανακόπουλος: Ντροπή Μητσοτάκη για τα κουβαδάκια, τα χαβιάρια και τις σαμπάνιες

Δ. Τζανακόπουλος: Ντροπή Μητσοτάκη για τα κουβαδάκια, τα χαβιάρια και τις σαμπάνιες
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Δριμεία επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις δηλώσεις περί «αριστεράς του χαβιαριού» και για τα «ακριβά κουβαδάκια» όσων επικρίνουν το «καλάθι του νοικοκυριού» εξαπέλυσε, μιλώντας στον 105,5 Στο Κόκκινο και στους Γιώργο Τραπεζιώτη και Γιώργο Μελιγγώνη ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Οι αποστροφές αυτές του πρωθυπουργού είναι ντροπή, είναι οι λόγοι που θα τον καταδικάσει η κοινωνία στις επόμενες εκλογές», επέμεινε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Αθήνας.

Παράλληλα, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος καταλόγισε στον Κυριάκο Μητσοτάκη πράξεις «εκτός συνταγματικής νομιμότητας», εξηγώντας: «Εδώ και 4 εβδομάδες, αρνείται να έρθει στη Βουλή και να απαντήσει στον Αλέξη Τσίπρα για τα πεπραγμένα του, που αποδεικνύονται καταστροφικά για την κοινωνία».

«Το Predator το χρησιμοποιούσε η ίδια η ΕΥΠ μέσω συγκεκριμένων αστυνομικών στο κτήριο της Αγίας Παρασκευής. Εκτός συνταγματικής νομιμότητας είναι η επίκληση του απορρήτου, αλλά και ο τρόπος που η ΕΥΠ μεταχειρίστηκε την ΑΔΑΕ και τον πρόεδρο της», συνέχισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, κάνοντας λόγο για «σκαστές παρανομίες» και «τετελεσμένα αδικήματα».

Επίσης, υπογράμμισε ότι «είναι απαραίτητο να υπάρξει δημοσιότητα» στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της ερχόμενης Δευτέρας, ενώ πέταξε το γάντι στη ΝΔ: «εάν η κοινοβουλευτική πλειοψηφία δεν φοβάται και δεν έχει σχέση με το Predator, μπορεί να συμφωνήσει σε δημόσια συνεδρίαση», κατέληξε.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τις κατηγορίες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε την «κερκόπορτα» για πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και μεταβίβαση «κόκκινων δανείων» σε funds, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος κατήγγειλε «επικοινωνιακή καταιγίδα προπαγάνδας και ψευδών ειδήσεων», προσθέτοντας ότι οι 44.000 πλειστηριασμοί που έχουν προγραμματιστεί προέκυψαν «μετά την ρύθμιση από την κυβέρνηση της ΝΔ, που αξιοποίησε το νομοθετικό πλαίσιο του 2003 για να παρακάμψει το νόμο του ΣΥΡΙΖΑ του 2015», που υποχρέωνε τις τράπεζες να κάνουν πρόταση ρύθμισης στον δανειολήπτη.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X