Θέμα

Δημοσκόπηση Palmos Analysis: Μεγάλη φθορά για ΝΔ, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ και τρίτο το ΠΑΣΟΚ

Δημοσκόπηση Palmos Analysis: Μεγάλη φθορά για ΝΔ, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ και τρίτο το ΠΑΣΟΚ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Palmos Analysis για τον “Ελεύθερο Τύπο” αποκαλύπτουν τη μεγάλη φθορά που έχουν υποστεί η κυβέρνηση και η Νέα Δημοκρατία. Απόδειξη η πρόσθεση ψήφου με την αναγωγή επί των εγκύρων που δείχνουν πως αν γίνονταν σήμερα εκλογές το ποσοστό της θα ήταν 33,9% από 41%, δηλαδή η υποχώρηση ανέρχεται σε 7%. Αυτό σημαίνει πως δεν θα είχε αυτοδυναμία στη Βουλή. Για τις ευρωεκλογές το ποσοστό είναι 31,8%, χαμηλότερα από το 33% του 2019.

Αναλυτικά στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή για τις ευρωεκλογές η Ν.Δ. βρίσκεται στο 31,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 14,1%, το ΠΑΣΟΚ στο 13%, η Ελληνική Λύση στο 10,3%, το ΚΚΕ στο 9,4%, ενώ ακολουθούν Πλεύση Ελευθερίας με 4,2%, Νέα Αριστερά με 4%, Νίκη με 3,5% και Σπαρτιάτες με 3,3%. Το κόμμα Δημοκράτες του Ανδρέα Λοβέρδου βρίσκεται κάτω από το όριο του 3%, με 1,3%, αλλά όπως φαίνεται προκαλεί ζημιά στο ΠΑΣΟΚ.

Οσον αφορά στο ίδιο ερώτημα, αλλά για τις βουλευτικές εκλογές, τα ποσοστά των κομμάτων διαμορφώνονται ως εξής: Ν.Δ. 33,9%, ΣΥΡΙΖΑ 14,4%, ΠΑΣΟΚ 11,5%, Ελληνική Λύση 10,6%, ΚΚΕ 9%, Νέα Αριστερά 4,1%, Πλεύση Ελευθερίας 4%, Νίκη 3,5% και Σπαρτιάτες 2,8%.

Τα ποσοστά ικανοποίησης των πολιτών κινούνται σε χαμηλά επίπεδα αφού μόνο το 29% δηλώνει αρκετά (22%) ή πολύ ικανοποιημένο από το κυβερνητικό έργο, ενώ το 71% δηλώνει καθόλου (41%) ή λίγο (30%) ικανοποιημένο.

Ενώ και οι θετικές γνώμες για τον Κυριάκο Μητσοτάκη έχουν υποχωρήσει στο 31%  (χαμηλότερο από το ποσοστό του κόμματος κάτι πρωτοφανές), ενώ οι αρνητικές ανέρχονται στο 48%.

Την ίδια ώρα τόσο ο Στέφανος Κασσελάκης όσο και ο Νίκος Ανδρουλάκης δείχνουν ότι δεν διαθέτουν θετική απήχηση. Για τον Νίκο Ανδρουλάκη οι θετικές γνώμες είναι 14% και οι αρνητικές 47%  και του Στέφανου Κασσελάκη 12% οι θετικές και 58% οι αρνητικές.

«ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ» ΣΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΥΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ

 «Συναγερμός» για την ακρίβεια

Μπορεί στην ειδησεογραφία να κυριαρχούν η τραγωδία των Τεμπών και η εγκληματικότητα, αλλά, όπως φαίνεται, αυτό που απασχολεί και προβληματίζει τη συντριπτική πλειοψηφία των νοικοκυριών είναι η ακρίβεια.

Οι δίχως τέλος ανατιμήσεις των προϊόντων στα σούπερ μάρκετ φέρνουν σε δύσκολη θέση τη μεσαία τάξη και τους οικονομικά ευάλωτους. Το 64% των πολιτών -έχοντας δυνατότητα τριπλής επιλογής στο γκάλοπ- δηλώνει ότι το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν είναι η ακρίβεια.

Από εκεί και πέρα, στα ζητήματα της καθημερινότητας, οι πολίτες δείχνουν να προβληματίζονται με την ασφάλεια (26%), την Υγεία (26%), την Παιδεία (19%) και τους χαμηλούς μισθούς (18%).

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X