Θέμα

Δημοσκόπηση Palmos Analysis: Δεύτερο ΠΑΣΟΚ, τρίτος ΣΥΡΙΖΑ, πολύ χαμηλά η Νέα Αριστερά

Δημοσκόπηση Palmos Analysis: Δεύτερο ΠΑΣΟΚ, τρίτος ΣΥΡΙΖΑ, πολύ χαμηλά η Νέα Αριστερά
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η ακρίβεια, η υγεία και η εγκληματικότητα είναι οι βασικοί αντίπαλοι της κυβέρνησης, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Palmos Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», με το 54% των συμμετεχόντων στην έρευνα να θεωρεί πως η χώρα κινείται σε λανθασμένη κατεύθυνση.

Κατά τα λοιπά, έξι μήνες μετά τις εκλογές, ο πρωθυπουργός διατηρεί την απόλυτη κυριαρχία και η ΝΔ, μέσα στις άκρες, τα εκλογικά της ποσοστά.

 

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 32,1%, το ΠΑΣΟΚ 12,2% και ο ΣΥΡΙΖΑ 10,4%. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 8,5%, η Ελληνική Λύση με 4,9%, οι Σπαρτιάτες με 3,0%, η Πλεύση Ελευθερίας με 2,7%, η Νίκη με 2,6%, το ΜεΡΑ25 2,3% και η Νέα Αριστερά με 1,8%.

Νέα πρωτιά Μητσοτάκη στη δημοτικότητα

Η δημοτικότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη βρίσκεται στο 38% έναντι 24% του δεύτερου Δημήτρη Κουτσούμπα, το ποσοστό του Στέφανου Κασσελάκη είναι μόλις 10%.

 

Στο ερώτημα προς ποια κατεύθυνση κινείται η χώρα το 40% απαντά προς τη σωστή ενώ το 54% προς τη λανθασμένη. Σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση του έργου της κυβέρνησης, το 38% δηλώνει αρκετά ή πολύ ικανοποιημένο ενώ στο αντίστοιχο ερώτημα για την αξιολόγηση της αντιπολίτευσης που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ το ποσοστό ικανοποίησης είναι μόλις 8%.

Νικήτρια η ακρίβεια

Η ακρίβεια θεωρείται το σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας με 63% ενώ στην κλίμακα (με τριπλές επιλογές των ερωτηθέντων) ακολουθεί η Υγεία με 24% και στην τρίτη θέση σκαρφάλωσε η εγκληματικότητα με 23%, ενδεχομένως και λόγω της επικαιρότητας που κυριαρχούν αλλεπάλληλα περιστατικά βίας.

 

Παιδεία και χαμηλοί μισθοί συγκεντρώνουν από 20% και ακολουθούν η ανεργία με 18%, η ανάπτυξη με 17% και το μεταναστευτικό με 13%. Τα ελληνοτουρκικά έχουν υποχωρήσει στο 9% λόγω της ηρεμίας που επικρατεί στις σχέσεις με την Άγκυρα ενώ στην τελευταία θέση της κλίμακας των προβλημάτων με 1% βρίσκονται οι υποκλοπές και οι παρακολουθήσεις πολιτικών.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X