Παρασκήνιο

Η Ελλάδα ως ενδιάμεσος ηλίθιος στην παράδοση όπλων στην Ουκρανία

Η Ελλάδα ως ενδιάμεσος ηλίθιος στην παράδοση όπλων στην Ουκρανία
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στη θέση του ενδιάμεσου χρήσιμου ηλίθιου τοποθετεί η Γερμανία την Ελλάδα με τη συμφωνία για την παράδοση στην Ουκρανία τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού. Το θέμα με αυτή τη διάσταση αναδεικνύεται στη Γερμανία.

Πιο συγκεκριμένα ο Γερμανός αναλυτής Ούλριχ Σπεκ διερωτήθηκε στο Twitter μετά την ανακοίνωση του Γερμανού Καγκελάριου για τη συμφωνία ανταλλαγής με την Ελλάδα:«Γιατί να μην παραδώσει απευθείας στην Ουκρανία; Επειδή η παράδοση στην Ελλάδα θεωρείται λιγότερο επιζήμια για τις σχέσεις της με τη Ρωσία, στην οποία εξακολουθεί να στηρίζεται;». Και όπως γίνεται αντιληπτό προκαλεί ταραχή και νέα τεράστια ερωτήματα για την προθυμία του Κυριάκου Μητσοτάκη να δώσει ελληνικά τεθωρακισμένα οχήματα, προκαλώντας νέα μεγαλύτερη κρίση στις σχέσεις της Ελλάδας με τη Ρωσία.

Για το θέμα εκτενές δημοσίευμα έχει το Euraktiv στο οποίο εκφράζονται σοβαρές ενστάσεις για τον τρόπο με τον οποίο το Βερολίνο αποφεύγει το ίδιο να «εκτεθεί» στην οργή της Μόσχας με την οποία διατηρεί στενές οικονομικές σχέσεις, βάζοντας άλλες χώρες, όπως η Ελλάδα, να δίνουν δικό τους οπλισμό τον οποίο αντικαθιστά.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς ανακοίνωσε μια συμφωνία ανταλλαγής με την Ελλάδα προκειμένου να παραδώσει όπλα στην Ουκρανία, όμως το Βερολίνο φέρεται να μην έχει εκπληρώσει αντίστοιχες συμφωνίες που είχε συνάψει προηγουμένως, σημειώνει το δημοσίευμα.

«[Η Ελλάδα] θα προμηθεύσει την Ουκρανία και εμείς θα την προμηθεύσουμε με γερμανικά τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού», δήλωσε ο Σολτς σε συνέντευξη Τύπου.

Το ελληνικό υπουργείο Άμυνας σημείωσε ότι η Αθήνα θα παράσχει τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού BMP-1 που αναπτύχθηκαν και κατασκευάστηκαν από τη Σοβιετική Ένωση τη δεκαετία του 1960.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X