Το blog του Θανάση Λυρτσογιάννη

Η μεγάλη εξαπάτηση των πολιτών με το ΕΣΥ

Η μεγάλη εξαπάτηση των πολιτών με το ΕΣΥ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Του Θανάση Λυρτσογιάννη

Πόσο ψεύτες είναι πια. Είναι εξοργιστικά τα προεκλογικά ψέματα που μας σερβίρουν. Θα μπορούσαμε να τους εγκαλέσουμε ακόμα και  για πολιτική αγυρτεία και να μην είμαστε υπερβολικοί. Αν δεν μας πιστεύετε διαβάστε τι δήλωσε ο νυν κυβερνητικός εκπρόσωπος Ακης Σκέρτσος. «Οι προτεραιότητες μας είναι το ΕΣΥ την επόμενη τετραετία. Είναι ένα καλύτερο, πιο ποιοτικό δημόσιο σύστημα υγείας για όλους τους πολίτες.»

Πόσο ψευδής, λαϊκίστικη και απατηλή είναι αυτή η δήθεν δέσμευση όταν προέρχεται από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, την κυβέρνηση που δεν πήρε κανένα σοβαρό μέτρο για το ΕΣΥ την περίοδο της πανδημίας με αποτέλεσμα να πεθάνουν άδικα συμπολίτες μας που δεν μπορούσαν να νοσηλευτούν σε ΜΕΘ. Κι΄ αυτό όχι μόνο γιατί δεν δημιουργήθηκαν νέες ΜΕΘ, αλλά γιατί παρότι υπήρχαν ΜΕΘ από δωρεές δεν λειτουργούσαν λόγω έλλειψης προσωπικού. Δηλαδή οι αφιλότιμοι άφηναν τις πολύ σύγχρονες ΜΕΘ να σαπίζουν και τους ασθενείς να πεθαίνουν, παρότι κάποιοι θα μπορούσαν να σωθούν. Εδώ έφτασε ο πρωθυπουργός να λέει στη Βουλή χωρίς ίχνος ντροπής πως δεν γνώριζε ότι υπήρχε μελέτη σύμφωνα με την οποία η θνησιμότητα εκτός ΜΕΘ ήταν μεγαλύτερη, παρότι τη μελέτη είχε συντάξει το δεξί του χέρι ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Πως να τους πιστέψει κανείς όταν πέταξε ένα δεν ξέρω, όπως σε όλα τα θέματα που πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη και νομίζει ότι ξεμπέρδεψε, ότι κατάπιαμε αμάσητο το χονδροειδέστατο και απατηλό δεν ξέρω. Αν δεν ήξερε να πήγαινε σπίτι του. Δουλειά του είναι να ξέρει. Αν λέει πως δεν ξέρει είναι είτε ανίκανος, είτε αδιάφορος, είτε ψεύτης. Ότι κι αν ισχύει η θέση του είναι στο σπίτι του.

Πως να τους πιστέψει κανείς όταν με ταχύτατες διαδικασίες τους δύο τελευταίους μήνες προώθησαν την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ.

Πως να τους πιστέψει κανείς όταν γιατροί βγαίνουν, τους καταγγέλλουν για εγκατάλειψη και υποβάθμιση του ΕΣΥ και παραιτούνται γιατί δεν μπορούν να κάνουν το καθήκον τους. Κι αυτοί σφυρίζουν κλέφτικα…

Πως να τους πιστέψει κανείς όταν δεν έχουν εντάξει στο Ταμείο Ανάκαμψης προγράμματα για την αναβάθμιση του ΕΣΥ και συνεπώς θα μπορούσαν αυτά που υπόσχονται να τα είχαν κάνει ήδη πράξη.

Θα μπορούσε κανείς να συνεχίσει να παραθέτει κι΄ άλλες ενέργειες που δεν συμβαδίζουν με το δήθεν όψιμο ενδιαφέρον τους για το ΕΣΥ και να καταλήξει αβίαστα στο συμπέρασμα πως πρόκειται περί προεκλογικής απόπειρας εξαπάτησης των πολιτών για την υφαρπαγή της ψήφου. Είναι μία δέσμευση σαν εκείνη που πήραν το 2019 όταν είπαν πως θα διατηρήσουν τη 13η σύνταξη και δύο μήνες μετά τις εκλογές την κατάργησαν.  Είναι μία απατηλή, μία κίβδηλη δέσμευση.

Γι΄ αυτό συμπολίτες μου οφείλετε να είστε πολύ προσεκτικοί στις χάντρες και τα καθρεφτάκια που μας υπόσχονται οι προπαγανδιστές της κυβέρνησης.

Βλέπετε από τις έρευνες της κοινής γνώμης διαπίστωσαν ότι οι πολίτες ενδιαφέρονται για το ΕΣΥ και φοβούνται τα υποβαθμισμένα νοσοκομεία και οι κυβερνώντες σπεύδουν τώρα ασθμαίνοντες να εμφανιστούν ως Ηρακλειδείς του ΕΣΥ, να δείξουν πως ενδιαφέρονται για το ΕΣΥ. Για τους φίλους τους επιχειρηματίες της υγείας στον ιδιωτικό τομέα ενδιαφέρονται. Αυτή είναι η μοναδική αλήθεια. Η αξία των δεσμεύσεών τους είναι μηδενική ή ακόμα χειρότερα οι δεσμεύσεις τους δεν είναι παρά πολιτική αγυρτεία. Βαρύς ο χαρακτηρισμός, αλλά δυστυχώς αληθινός.

 

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X