Διεθνή

Κίνηση ματ ο Ερντογάν: Μέσω των μακρινών στρατιωτικών αποστολών εξασφαλίζει την εξουσία του

Κίνηση ματ ο Ερντογάν: Μέσω των μακρινών στρατιωτικών αποστολών εξασφαλίζει την εξουσία του
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τις διασυνοριακές στρατιωτικές επιχειρήσεις χρησιμοποιεί ως πρόφαση ο Ερντογάν για να απομακρύνει και να κρατάει απασχολημένο τον τουρκικό στρατό αποκλείοντας έτσι μια πιθανή στρατιωτική ανατροπή. Κουβαλώντας τα βάρη και τις γκιουλενικές μνήμες του παρελθόντος, η ιδέα και μόνο της στρατιωτικής ανατροπής, φαίνεται σαν ένας πολύ κακός εφιάλτης στα μάτια του Ερντογάν.

Σύμφωνα με την τουρκική Ahval, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016, το AKP αντιμετώπισε τους στρατιωτικούς αντιφρονούντες μέσω δύο μεγάλων δικών, στις οποίες συμπεριλήφθηκαν υψηλού επιπέδου στρατιωτικοί αξιωματούχοι καθώς και συνταξιούχοι αρχηγοί του στρατού.

Συνεπώς το άνοιγμα πολλαπλών μετώπων (Συρία, Λιβύη και βόρειο Ιράκ) έχει ένα διττό ρόλο. Αφενός βοηθά στην περιφερειακή πολιτική δυναμική της Τουρκίας και αφετέρου μειώνονται οι πιθανότητες του κινδύνου μιας στρατιωτικής ανατροπής. Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις βοηθούν επίσης τον Ερντογάν να ενισχύσει την επιρροή του εσωτερικά, ειδικά πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2023.

Δείτε ακόμη:

Σε ηχητικό ντοκουμέντο ο ψευτογιατρός προτρέπει ασθενή να ξεκινήσει θεραπεία με υαλουρονικό από κάκτους

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X