Χωρίς Κατηγορία

Λωτός: Το φρούτο αυτής της εποχής με τα πολλά οφέλη

Λωτός: Το φρούτο αυτής της εποχής με τα πολλά οφέλη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο λωτός είναι φυλλοβόλο δέντρο, που ωριμάζει αυτή την εποχή από τον Νοέμβριο μέχρι τον Δεκέμβριο. Δεν έχουν πολλές θερμίδες (70 θερμίδες / 100 γραμμάρια) αλλά έχουν πολύ χαμηλά λιπαρά. Αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούμε να φάμε πάνω από δύο την ημέρα.

Ο λωτός είναι πλούσιος σε βιταμίνη Α, βιταμίνη C, φυτικές ίνες, β-καροτίνη και κάλιο. Είναι ιδιαίτερα ωφέλιμοι για την υγεία καθώς περιέχουν πολυφαινολικά αντιοξειδωτικά φλαβονοειδών όπως κατεχίνες, γαλοκατεχίνη και τη σημαντική αντικαρκινική ένωση, το βετουλινικό οξύ.

Γλυκός και νόστιμος, ο λωτός είναι επίσης πλούσιος σε πολλά θρεπτικά όπως φολικό οξύ, πυριδοξίνη, θειαμίνη, ζεαξανθίνη, λυκοπένιο, και κρυπτοξανθίνη.

Για να ωριμάζουν οι λωτοί, τους τοποθετούμε μέσα σε μια κατσαρόλα σκεπασμένη  ή μέσα σε πλαστική σακούλα ή και χάρτινη, μαζί με 2-3 μήλα. Κλείνουμε τη σακούλα αφήνοντας μια πολύ μικρή τρύπα για  ήπιο αερισμό.

Αφήνετε τα φρούτα στην κατάσταση αυτή για 3-5 ήμερες και στο τέλος θα έχετε γευστικότατους, ώριμους, μελένιους λωτούς στο τραπέζι σας. 
Δείτε το βίντεο:

Γονική άδεια έξι μηνών και στους δύο γονείς – Τι θα ισχύει για τις αποδοχές

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X