Χωρίς Κατηγορία

Προφυλακίστηκε μετά την απολογία του, ο φερόμενος τζιχαντιστής

Προφυλακίστηκε μετά την απολογία του, ο φερόμενος τζιχαντιστής
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Την προφυλάκιση του 32χρονου φερόμενου τζιχαντιστή αποφάσισαν ανακριτής και εισαγγελέας μετά την απολογία του.

Η απόφαση αυτή ελήφθη μέχρι να συγκεντρωθούν περισσότερα στοιχεία για τη δράση του, ενώ έχει δικαίωμα να προσφύγει κατά της απόφασης εντός πέντε ημερών.

Όπως υποστήριξε, αν οι Αρχές τον απελάσουν τότε τα μέλη του ISIS θα τον σκοτώσουν.

Στη συνέντευξη για να υποστηρίξει το αίτημα ασύλου του, ισχυρίστηκε σύμφωνα με όσα είπε στους υπαλλήλους της πρώτης υπηρεσίας ασύλου όταν έφτασε στη Λέρο το 2014, την περίδο που ο ίδιος πολεμούσε για τον ISIS, υπήρχαν 1300 άτομα μέλη του στην Ευρώπη. Μάλιστα από αυτούς, οι 40 ήταν αρχηγοί και 20 άτομα είχαν αναλάβει το ρόλο του προσηλυτισμού.

Έδειξε στους υπαλλήλους ασύλου βίντεο και φωτογραφίες από ηγετικά στελέχη του ISIS και όπως είπε θα έδινε πληροφορίες για τον καθένα εικονιζόμενο αν τον προστάτευαν, καθώς φοβόταν πολύ για τη ζωή του και τη ζωή της οικογένειας του από την ημέρα που έφυγε από τον ISIS.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, ο πρώην αστυνομικός από τη Συρία δήλωσε ενώπιον της ανακρίτριας, ότι εάν αποφασίσει την προφυλάκισή του, τότε θα είναι σαν να επικυρώνει τις πράξεις του Άσαντ που ρίχνει χημικά σε αθώους πολίτες.

Ο ίδιος κατηγορείται για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση και παράνομη είσοδο στη χώρα πριν από ένα χρόνο, ενώ ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι δεν πολέμησε ποτέ στις τάξεις του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους, αλλά μόνο στο Ελεύθερο Συριακό Στρατό.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X