Πολιτική

Πρόκληση Μητσοτάκη: Δεν υπάρχει πολιτική ευθύνη για το έγκλημα έξω από το Τμήμα των Αγίων Αναργύρων

Πρόκληση Μητσοτάκη: Δεν υπάρχει πολιτική ευθύνη για το έγκλημα έξω από το Τμήμα των Αγίων Αναργύρων
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μία κοπέλα, η Κυριακή Γρίβα, δολοφονείται έξω από ένα αστυνομικό τμήμα, δύο βήματα από τον σκοπό και αφού προηγουμένως οι αστυνομικοί στους οποίους απευθύνθηκε δεν της πρόσφεραν την απαιτούμενη προστασία, ενώ από το 100 της απάντησαν ότι τα περιπολικά δεν είναι ταξί.

Ολα τα προαναφερόμενα αποδεικνύουν πως η αστυνομία έχει τεράστια προβλήματα λειτουργίας, έχει τα χάλια της. Ωστόσο ο πολιτικός προϊστάμενος δεν έχει πολιτική ευθύνη. Αυτή, την προκλητική θα λέγαμε, θέση πήρε και έχει εκφράσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος   προχώρησε στην πλήρη κάλυψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για τη γυναικοκτονία της Κυριακής έξω από αστυνομικό τμήμα στους Αγίους Αναργύρους.

«Είναι ένας υπουργός που πραγματικά κατέχει το αντικείμενο και κάνει μεγάλη προσπάθεια να αλλάξει τα κακώς κείμενα στην ΕΛΑΣ» ανέφερε σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ερωτηθείς εάν υπάρχει πολιτική ευθύνη του υπουργού ο κ. Μητσοτάκης απάντησε: «Όχι. Είμαι σαφής και ξεκάθαρος. Γιατί αν κάθε φορά που κάτι δεν πηγαίνει καλά στο κράτος η ευθύνη φτάνει στην κορυφή θα είχαμε παραιτήσεις κάθε βδομάδα» και πρόσθεσε ότι :«Όχι, δεν θεωρώ ότι υπάρχει πολιτική ευθύνη για το συμβάν».

Παράλληλα, χαρακτήρισε το γεγονός: «Γροθιά στο στομάχι για όλους μας και και εμένα προσωπικά» και ανέφερε ότι «Αισθάνθηκα ότι μπορεί κάποιος να προσπαθεί, να διορθώνει μία κατάσταση, αλλά έρχεται ένα τέτοιο συμβάν και μας δείχνει ότι αυτά που κάναμε δεν είναι αρκετά και πρέπει να κάνουμε περισσότερα». 

Την ίδια στιγμή, εμφανίστηκε ιδιαίτερα προκλητικός και εκτίμησε ότι οι περισσότερες καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία μπορεί να σημαίνει ότι οι γυναίκες αισθάνονται μεγαλύτερη άνεση να καταγγέλλουν. Και υποστήριξε ότι παρά το «περιστατικό» στους Αγίους Αναργύρους υπάρχει εμπιστοσύνη στην Αστυνομία (στο σημείο αυτό ο eretikos.gr υπενθυμίζει ότι σύμφωνα με την έρευνα της Public Issue το 54% δεν εμπιστεύεται την αστυνομία και είναι πρώτη φορά που η έλλειψη εμπιστοσύνης είναι πλειψηφική. Το 2018 το ποσοστό αυτό ήταν 34. Παράλληλα, ανέφερε «Τα πισωγυρίσματα και οι τραγωδίες πρέπει να μας κάνουν ακόμη πιο δυνατούς». 

Αναφορικά με το «τα περιπολικά δεν είναι ταξί» ανέφερε: «Πρέπει να είναι και ταξί και ασθενοφόρο και πυροσβεστικά». Ενώ τόνισε ότι πρέπει «να κάνουμε περισσότερα γιατί η αλλαγή κουλτούρας ενός οργανισμού δεν είναι εύκολη υπόθεση».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X