Χωρίς Κατηγορία

Πυρκαγιές: Πολιτικοί και επικοινωνιολόγοι έχουν μεγάλη πλάκα…

Πυρκαγιές: Πολιτικοί και επικοινωνιολόγοι έχουν μεγάλη πλάκα…
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Εχουν πλάκα οι επικοινωνιολόγοι των κομμάτων. Προσπαθούν με τη βοήθεια και των Μέσων Ενημέρωσης να μας πείσουν ότι οι πολιτικοί αρχηγοί αγωνιούν πάρα πολύ για τις πυρκαγιές και ζουν με τον ίδιο πόνο την καταστροφή του δάσους και των περιουσιών των πολιτών.

Τους ακούς να λένε ο Τσίπρας ενημερώνεται στη Βοσνία για τις πυρκαγιές (μήπως δεν είναι φυσιολογικό; Τί το εξαιρετικό υπάρχει για να τονίζεται;). Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρακολουθεί με αγωνία τις εξελίξεις. Εκεί τα πράγματα εξελίσσονται πιο θεσμικά, αφού δεν παρεμβαίνει ο ίδιος άμεσα, αλλά τον ενημέρωσε ο αρμόδιος τομεάρχης Μάκης Βορίδης ο οποίος επικοινώνησε με το κέντρο συντονισμού (α, όλα κι΄ όλα εμείς έχουμε οργάνωση και ο καθένας κάνει τη δουλειά του). Πιο άμεση η Φώφη Γεννηματά τηλεφώνησε η ίδια για να ενημερωθεί και δεν έβαλε κάποιον ενδιάμεσο (δείχνει ότι το ενδιαφέρον της ήταν πιο μεγάλο από του Αλέξη και του Κυριάκου).

Πάλι καλά Θεέ μου, που υπουργοί και αρχηγοί κομμάτων δεν πήγαν στο συντονιστικό κέντρο για να συντονίσουν το έργο της κατάσβεσης των πυρκαγιών. Καθότι αυτοί είθισται να ξέρουν καλύτερα τη δουλειά από τον αρχηγό της Πυροσβεστικής, που κάθε χρόνο ζει το ίδιο δράμα και αντιμετωπίζει εκατοντάδες πυρκαγιές.

Και λέω ευτυχώς γιατί πριν από χρόνια υπουργός παρενέβη στο συντονισμό, ζήτησε να φύγει ελικόπτερο από τη Ναύπακτο να πάει στην εκλογική του περιφέρεια. Αποτέλεσμα; Φωτιά που θα έσβηνε με πέντε κουβάδες νερό ή με μία, άντε δύο κουβαδιές του ελικοπτέρου,  αναζωπυρώθηκε και έκαψε 20.000 στρέμματα.

Γι΄ αυτό οι πολιτικοί ας ενημερώνονται από το τηλέφωνο για το πολύ ζωηρό ενδιαφέρον τους, αλλά ας κρατηθούν μακριά από το συντονιστικό κέντρο και ας αφήσουν το έργο της κατάσβεσης στους επαγγελματίες…

Θανάσης Λυρτσογιάννης

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X